Urfa'nın Suruç ilçesinde seçim öncesi 14 Haziran günü AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ve korumaları tarafından ağabeyi Esved Şenyaşar ile birlikte yeğenleri Celal ve Adil Şenyaşar öldürülen Osman Şenyaşar, Yıldız ailesi tarafından bir kez daha ölümle tehdit edildi.

Daha önce Faik Yıldız tarafından sosyal medya aracılığı ile ölümle tehdit edilmesi üzerine 18 Temmuz'da Urfa Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Şenyaşar, bu kez aynı aileden Süleyman Yıldız tarafından ölümle tehdit edildi.

Sosyal medya adresi Facebook üzerinden ölümle tehdit edilen Osman Şenyaşar, 25 Temmuz'da Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

TEHDİT MESAJINI SAVCI İLE PAYLAŞTI

Şenyaşar, başvurusunda Süleyman Yıldız tarafından kendisine gönderilen “Lan p. Sen örgütü PKK'yı üzerimize gönderiyon. Sen erkeksen kendin gel, daha bitmedi, sen erkeksen ben çarşıdayım yarın seni bekleyeceğim. Erkeksen gelirsin, kime güveniyorsan onunla gel. Biz hep meydandayız, ya sen" şeklindeki mesajı da savcılıkla paylaştı.

Ölümle tehdit edilmesi nedeniyle ikinci kez savcılığa başvuran Osman Şenyaşar'ın evine 21 Temmuz sabahı polis baskını düzenlenmiş, evde olmadığı için gözaltına alınamamıştı. Polisler, ifadesi alınması gerektiğini belirttikleri Şenyaşar'ın ifade vermeye gelmemesi durumunda hakkında yakalama kararı çıkarılacağını ailesine iletmişti.Urfa/MA