Ağrı Belediyesi tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra iddiaya göre AKP’li Belediye Meclis üyelerine yakın olan ve seçim sürecinde AKP’ye çalışan 90 kişi sigortasız olarak iş başı yaptırıldı. İşe alma vaadi ile farklı sürelerde sigortasız ve ücretsiz çalıştıktan sonra işten çıkarılan 35 işçi, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ağrı Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşçiler suç duyurusu ardından Genel İş Sendikası Ağrı Şubesi’ne giderek destek istedi. İşçileri temsilen Rıdvan Düzce, Cihan Turgut, Ayhan Öztürk ve Halit Oğuz Genel İş Sendikası Ağrı Şubesi Başkanı Ersin Erincik ile görüştü.

‘HAKKIMIZI ALAMADAN KAPI ÖNÜNE KONULDUK’

İşçiler, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde iş vaadi ile AKP’nin seçim kampanyasında çalıştırıldıklarını belirterek daha sonra Ağrı Belediyesi’nde muhtelif işlerde çalışmaya başladıklarını ifade etti. Dolmuş şoförlüğü yapan 35 işçinin bir arkadaşlarının karıştığı trafik kazasının ardından işlerine son verildiğini söyleyen işçiler, “Hepimizi alacağımızı iddia ettik ama 7 aylık çalışma ücretlerimizi dahi alamadan ödemeden kapı önüne koyulduk. Sürekli olarak bir oyalama politikası ile yargı sürecini başlatmamamız yönünde telkinlerde bulunarak bizi bugüne kadar mağdur ettiler. Hepimiz aile geçindiren insanlarız ilimizde iş potansiyelinin kısıtlı olması nedeni ile bu vaatlerle aylarca sigortasız olarak çeşitli birimlerde çalıştık. Her gün biraz daha sabırlı olmamız gerektiğini ve en kısa zamanda her şeyin yoluna gireceği vaadiyle sürdürdüğümüz çalışmamızın yine bir şekilde sonlandırıldığını söyleyerek bizi kapı önüne koydular. O süreçten bugüne dek zaten kısıtlı olan iş imkanları bir de salgınla birleşince iş bulamaz hale geldik. Gündelik işlerle ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz. Bizi yaklaşık bir yıl boyunca mağdur eden Ağrı Belediyesi’nden çalışma ücretlerimizi talep etmemize rağmen onları da resmi bir belge olmadığı için ödemediler. İçine düşürüldüğümüz bu haksız tutumdan dolayı suç duyurusunda bulunarak adli süreci başlattık” diye konuştu.

‘AKP KANUNSUZLUĞU NASIL İZAH EDECEK?’

Genel İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik ise, kaçak işçi çalıştırmanın tüm ülkelerde sonlandırılmak üzere olduğuna dikkat çekerek Ağrı Belediyesi’nin bu fütursuzluğunu anlamlandıramadıklarını belirtti. Erincik, “Devleti idare eden AKP Hükümetinin bu yasal olmayan süreçte kendi Belediyesine karşı nasıl bir tutum sergileyeceğini ve bu gayri hukuki durumu nasıl izah edeceğini de doğrusu merakla bekliyoruz” dedi. (Ağrı/MA)