Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Sosyal Atama Töreni'nin de konuştu.Erdoğan törende yaptığı konuşmada, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı konusunda sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Biz ise şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek" diedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

Bu yılın bütçesinde sosyal destek harcamaları için 81 milyar lira ayrıldığını anlatan Erdoğan, ataması gerçekleştirilenlere görevlerinde başarılar dileyerek "Geleneğimizde devlet, diğer pek çok vasfının yanı sıra kimsesizlerin de kimsesidir. Vefat veya çeşitli sebeplerle ailelerini kaybeden evlatlarımıza sahip çıkmak, onlara analık babalık yapmak devlet olarak boynumuzun borcudur" dedi. 

Erdoğan, "Bakın dünyanın en gelişmiş ülkelerinin şu anda aşı sıkıntısı var. Aşı bulamıyorlar. Biz ise hamdolsun şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle, süratle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek ve süratle de aşılamayı başlattık, şu anda devam ediyor. Dünyanın en müreffeh ülkelerinden dahi yürek burkan sahnelerin görüldüğü bir süreci ülke olarak biz en az sıkıntıyla geride bırakmayı başardık.”