AKP’li Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, 3 ay önce “yolsuzluk” soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan Barlak’ın yerine AKP’li Nurettin Yol, Mutki Belediyesi Başkanlığı'na seçildi. Yol'un Barlak'ın kendisine yönelik hakarette bulunması nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Mevcut yaşanan gerginliklerin sürerken Barlak’ın akrabalarının, hizmet binasında çalışmaları izleyen Belediye Başkanı Yol’a saldırdığı belirtildi. Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Yol, tedavi için Mutki Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Saldırı yapanlar arasında Vahdettin Barlak'ın oğlu Sinan Barlak, kardeşi Serdar Barlak, Kadir Barlak, Ömer Barlak, Alaattin Barlak, Cengiz Barlak, Civan Barlak’ın bulunduğu iddia edildi. 

İddialara ilişkin Mezopotamya Ajası'nın aradığı eski belediye başkanı Barlak, "Bizim müdahil olduğumuz, duyduğumuz bir şey yok kardeşim" diyerek telefonu kapattı.

‘TÜM AİLE FERTLERİNİN SALDIRISINA UĞRADIM’

Görevden alınan Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak’ın yakınları tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak tedavi altına alınan AKP’li Belediye Başkanı Nurettin Yol, yaşanan olaya ilişkin tedavi gördüğü hastaneden açıklama yaptı. Yol, yaptığı açıklamada Barlak ailesine ilişkin devletin gerekeni yapmasını talep etti.

Videoda başında dikişlerin olduğu görülen Yol yaptığı açıklamada, “Tasvip etmediğimiz ve hoşumuza gitmeyen bir olay yaşadık. Belediyemizin, halkımızın ihtiyaçlarına ilişkin hizmetleri takibi noktasında belediye önünde bulunurken daha önce devletin görevden aldığı eski belediye başkanının tüm aile fertleri tarafından saldırıya uğradım. Kabul edilebilir değil. Toplumsal bir gerginlik yaratmanın çabası ve gayreti içerisinde bu aileler” dedi.

‘DEVLET GEREKENİ YAPSIN’

Hüseyin Barlak’a ilişkin isim vermeden konuşan Yol, “Belediye bize aittir deniliyor. Halen tamamıyla bir belediye başkanı sıfatıyla toplantılarda bulunuyor. Belediye benimdir bana aittir tutumu var. Bunu da sürdürmekte ısrarlı görünmekteler. Biz tabi ki bu konuda devletimizin gerekeni yapması yönünde taleplerimiz var. Yapılanlar yanında kalmamalıdır. Biz halkımızın hizmetinde olacağız” dedi.

‘SALDIRI TALİMATINI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI VE BABASI VERDİ’

Eski belediye Başkanı Vahdettin Barlak ve babası Sedrettin Barlak’ın emir ve talimatıyla “saldırın, öldürün” şeklinde bir telkinde bulunduğuna tanık olduğunu belirten Yol, şunları söyledi: “Ailesinden Serdar, Ömer, Alaaddin, Cengiz, Civan Barlak ve Kadir Barlak ile ismini hatırlamadığım ailenin tamamı bize karşı saldırıda bulundu, bizi yaraladılar. Bu Mutki halkına yapılmış bir hakarettir. Mutki halkının tamamına yönelik sokakta küfür ve hakaretlerine her gün tanık oluyoruz. Mutki halkının n ciddi anlamda da rahatsızlığı var. Devletimiz ve vekillerimiz bu konu hakkında artık olmaz noktasındaki duruma çözüm getirmelidir. Bu ne bizim ne Mutki halkının karına olacaktır” diye konuştu.(Bitlis/MA)