Mardin’de AKP Kadın Kolları Başkanlığı’nın ilçelerde gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde devletin imkanlarını kullanarak, Valilik ve Kaymakamlık bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu’nun erzak kolilerini dağıttıkları ortaya çıktı. Nusaybin ilçesinde ev ziyaretlerini gerçekleştiren ve gittikleri evlere yardım kolisi götüren AKP Kadın Kolları Başkanlığı’nın götürdüğü kolilerin Vefa Destek Grubuna ait olduğu ortaya çıktı. AKP’lilerin gerçekleştirdikleri ziyaretler esnasında çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşmasıyla söz konusu durum ortaya çıktı. 

AKP Nusaybin Kadın Kolları Başkanlığı, Vefa Destek Grubuna ait yardım kolisini taşıdıkları ana dair fotoğraf ile birlikte yaptığı sosyal medya paylaşımında “Kadın Kolları Başkanımız Sn. @Songul_yldzoglu (Songül Yıldızoğlu) öncülüğünde İlçe Sosyal Politikalar Başkanımız Sn. Bereket SOLMAZ ile beraber Hane Ziyaretlerimiz Devam Ediyor. @AKKADINGM @akkadin_mardin @selvacam @aksengul47 @farukkilic47 @latif_ozell” ifadelerine yer verdi. 

PROPAGANDA GRUBUNA DÖNÜŞMÜŞTÜ

Türkiye’nin il ve ilçelerinde koronavirüs (Kovid-19) döneminde polis, jandarma, bekçi ve AFAD personelinden oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, Valilik ve Kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyet yürütüyor. Grup, 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş, bir süre sonra hükümetin propaganda kampanyalarının tamamında kullanılmaya başlanmıştı. Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yardım kolisi ve hükümetin verdiği bin TL’lik sosyal desteği ulaştırdıkları kişilerin AKP’ye üye yapıldıkları ortaya çıkmıştı. (MA)