AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, işlerinin yoğunluğu sebebiyle istifa ettiğini açıklamıştı. Kılıç'ın uyuşturucu kullandığı anların görüntüleri nedeniyle istifa ettirildiği iddia edildi. Mart ayında ise AKP Genel Merkezi'nde çalışan Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks bir araç içerisinde arkadaşlarıyla birlikte kokain çektiği görüntüleri ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kalmıştı.

AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, dün akşam yaptığı sosyal medya paylaşımında; “İşlerimin yoğunluğu sebebi dolayısıyla AKP Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Her daim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a ve partimize bağlılığım devam edecektir” dedi. Kılıç, iki gün önce yaptığı paylaşımda ise "Halka hizmet Hakk'a hizmettir. Kapımız da gönlümüz de daima açıktır" demişti.

Kılıç’ın istifasının arkasında bir skandalın yattığı ileri sürüldü. Halk TV’ye ulaşan cep telefonu kaydında, bir kişinin makam koltuğunda sızmış halde uyuduğu görülüyor. Bu kişinin muhasebeci olan Kılıç olduğu iddia ediliyor. Görüntüyü çeken kişi, çekmecede ‘metamfetamin’ adı verilen uyuşturucu madde ile hassas tartıyı gösteriyor. Masanın üzerinde ise ‘meth pipe’ denilen ve metamfetamin içmekte kullanılan pipo benzeri alet var.

Kılıç’ın sızmışken görüntülendiği mekan ve duvar kağıdının Facebook hesabındaki profilinde kullandığı fotoğraftakiyle aynı olduğu görülüyor. Facebook hesabında yapılan incelemede, üzerindeki ceketle çektirdiği başka fotoğraflar da bulunuyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, iddiaları sormak üzere Kılıç'ı aradığını ancak sorulara yanıt vermedini belirtti. Konuşmayacağını söyleyen Kılıç, WhatsApp'dan verdiği yazılı yanıtta ise "Üstü örtülü şantaj yapıyorsunuz" dedi. Kürşat Kılıç'a yöneltilen sorular ve yanıtlar şöyle:

İsmail Saymaz: Kürşat bey merhaba. Ben, gazeteci İsmail Saymaz. Size ulaşmaya çalışıyorum. Aradım, ulaşamadım. Dönerseniz sevinirim. Kürşat bey? Hakkınızda bir haber yapacağız, size bu yüzden ulaşmak istiyoruz. Cevap hakkınızı kullanırsanız sizin için yararlı olur. Dönmenizi bekliyoruz.

Kürşat Kılıç: Kardeş, haber yapılmasını istemiyorum. Teşekkür ederim ilginize.

İsmail Saymaz: Elimizde bir görüntü var. Sizin de bilginiz dahilinde diye biliyorum. Bu hadiseyi soracağız.

Kürşat Kılıç: Ben savcılığa anlatacağım.

İsmail Saymaz: Konuşmak istemiyor musunuz?

Kürşat Kılıç: Mesele hukukidir. Süreci var. Tavsiyem...

İsmail Saymaz: Bu uyuşturucu poşeti, hassas tartı ve masadaki piponun açıklaması nedir? Yanıt hakkınızı kullanırsanız size faydası olur.

Kürşat Kılıç: Ben kullanmayacağım. Üstü örtülü şantaj yapıyorsunuz.

İsmail Saymaz: Yanıt hakkınızı sormak için şu saate kadar bekledik.

Kürşat Kılıç: Bunun cevabını yargıya verirsiniz.

İsmail Saymaz: Takdir sizin.

Kürşat Kılıç: Gazeteci WhatsApp yoluyla sormaz. Basın kartınızı takdim etmediniz.

İsmail Saymaz: Aradım, açmıyorsunuz.

Kürşat Kılıç: Çok büyük suç işliyorsunuz, şu an. Eğer bu görüntü, bu saatten sonra ortaya çıkarsa sizden bilirim. Numarayı savcılığa vereceğim.

İsmail Saymaz: Peki, takdir sizin.

İLK PUDRA ŞEKERİ OLAYI

Mart ayında AKP Genel Merkezi'nde çalışan Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks bir araç içerisinde arkadaşlarıyla birlikte kokain çektiği görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Ayvatoğlu, görüntüleri “pudra şekeriydi” diye açıklamış, ancak kanında yapılan tetkiklerde uyuşturucuya rastlanınca uyuşturucu kullandığını kabul etmişti. Kürşat Ayvatoğlu’nun soruşturma yapılan tetkiklerde kanında uyuşturucuya rastlanmıştı. Ayvatoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame kabul edildi. Ayvatoğlu’nun “uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanımını özendirmek” suçlarından 20 yıla kadar hapsi istendi.