Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komuta Kademesi, bu sabah kara, deniz ve hava birliklerini ziyaret etti.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilk olarak Antep’e, oradan Diyarbakır’a ardından Trabzon’a gitti.

‘KIBRIS MİLLİ MESELEMİZ’

Yaptığı ziyaretler sırasında açıklama yapan Akar, TSK’nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta da sorumluluklarının olduğunu ifade etti. Akar, “Biz uluslararası hukuka saygılıyız, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Bu şekilde olmadığı takdirde buna karşılık da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi, orada ne kendi ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını çiğnetmeyeceğimizi defalarca söyledik. Bölgedeki mevcut zenginliklerin hakça bölüşülmesini istiyoruz. Kıbrıs bizim milli bir meselemizdir. Geri adım atmamız söz konusu değil. Ülkemizin, milletimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacağız. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini tüm denizlerde koruduk, korumaya devam edeceğiz" dedi. 

LİBYA MUTABAKATI

Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakata da değinen Akar, “Yüzyıllardır beraber yaşadığımız Libyalıların mağduriyetine, onlara yönelik saldırılara göz yummamız mümkün değil. Bize verilen görev neyse bunu da inşallah sonuna kadar yapmak durumundayız. Verilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" diye belirtti.