Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şenlik (Xirabê) Mahallesi, Akçapınar (Spêni) mezrası, Birlik (Çemê Elika), Hani ilçesine bağlı Aşağı Turalı (Şelê) mahallelerine yönelik 14 Nisan’da düzenlenen askeri operasyonda yapılan ev baskınlarında, Ferhat Önkol ile Birlik Mahallesi’nde aynı aileden anne Dilber Oyunlu (48), kızı Tuba (30) ve oğlu Harun (18) Oyunlu gözaltına alındı. 4 gün gözaltı süresinden sonra Lice Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 3 kişi “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım etmek” suçlamasıyla tutuklandı.

AYNI AİLEDEN 4 TUTUKLU

Anne ve iki çocuğunun tutuklandığı Oyunlu ailesinin 25 yaşındaki oğulları Baver Oyunlu’nun da 2 yıl önce gözaltına alınıp tutuklandığı öğrenildi. İki yıldır tutuklu bulunan Baver Oyunlu’nun annesi ve kardeşlerinin de tutuklanması ile birlikte Oyunlu ailesinden toplam 4 kişi şu anda cezaevinde.

YATALAK BABA VE BABAANNE TEK KALDI

4 kişinin tutuklanması ile birlikte evde sadece yatalak olan baba Mehmet Oyunlu ve yine yatalak olan annesi Naime Oyunlu kaldı. Uzun süredir yatağa bağlı yaşayan baba Mehmet ve annesi Naime Oyunlu tüm aile bireylerinin tutuklanması ile birlikte yaşadıkları evde yalnız kaldı.

HASTANEDEN CEZAEVİNE 

Oyunlu ailesinden anne Dilber Oyunlu’nun şeker ve yüksek tansiyon hastası olduğu ve iki ay önce bir ameliyat geçirdiği, tedavisinin devam ettiği belirtildi. Ev baskını sırasında çocuklarının gözaltına alınmasını engellemek için askerlere karşı koymak isterken hakkında gözaltı kararı olmamasına rağmen gözaltına alınıp karakola götürülen, daha sonra mahkemeye sevk edilen anne Dilber Oyunlu, işlemler devam ederken rahatsızlanıp baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan Oyunlu, kendine geldikten sonra tekrar mahkemeye getirilip tutuklandı.

BİRİ ANNE DİĞERİ HASTA 

Ailenin tutuklanan diğer bireyi Tuba Oyunlu’nun ise 7 yaşında bir çocuğunun olduğu, 18 yaşındaki Harun Oyunlu’nun da çölyak hastası olduğu öğrenildi.