Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, balyalar halinde yüklü miktarda paraların göründüğü videolar paylaştı ve "Görüntülenen kişi AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni ve danışmanı Ömer Işık" dedi. Şık "Adıyaman'dan başlayan ve Gaziantep'te bir hazine arazisinin 'sözde satışıyla' o dönemin döviz kuru üzerinden genç bir iş insanını toplamda 33 milyon 534 bin 270 TL dolandıran danışmanlar çetesinin ayrıntısını birkaç gün sonra okuyacaksınız" paylaşımı da yaptı.

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, AKP Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından "Meseleyi siyasallaştırmaya çalışıyorlar" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya balyalar halinde paraların göründüğü videolar paylaşarak yanıt verdi. Şık, AKP danışmanlardan oluşan bir çete olduğunu önesürdü.

Twitter hesabından "'Meseleyi siyasallaştırmaya çalışıyorlar' diyen Süleyman Soylu, aşağıdaki videoda yer alan görüntülerdeki balyalar halindeki paranın kimlere gittiğini, neyin karşılığı ödendiğini araştırabilir. Zaten işgal ettiği makam kendisini bununla görevlendiriyor" diyerek video paylaşan Şık, görüntülenen kişinin AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni ve danışmanı Ömer Işık olduğunu yazdı.

Ahmet Şık'ın paylaşımı şöyle:

"Adıyaman'dan başlayan ve Gaziantep'te bir hazine arazisinin "sözde satışıyla" o dönemin döviz kuru üzerinden genç bir iş insanını toplamda 33 milyon 534 bin 270 TL dolandıran danışmanlar çetesinin ayrıntısını birkaç gün sonra okuyacaksınız. AKP'li hangi milletvekillerinin danışmanları işin içinde? Sahte belge ve tapular düzenleyen kimler? AKP İl Gençlik Kolları Başkanı iken hakim yapılan ve dolandırılan mağduru tutuklayan kim? Hangi AKP'li eski vekilin oğlu Danışmanlar Çetesiyle iş tutuyor? Birkaç gün sabır. İktidar partisine ya da iktidar bileşenlerine, Ayvatoğlu örneğinde de gördüğümüz üzere herhangi bir yerinden dahil olmanın getirdiği siyasi nüfuz ve ilişkiler ağıyla kamu kaynaklarının talanı yoluyla zenginleşmenin aracı haline gelmesidir derdimiz."

Fotoğraf: Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çeli mezrasında, 1 Şubat 2014 gecesi hastalanan 2 yaşındaki Muharrem Taş, kardan kapanan köy yolunun açılması için ailesince yapılan yardım taleplerine karşılık verilmemesi üzerine yaşamını yitirmiş, babası bir çuvala yerleştirdiği oğlunun cansız bedenini kilometrelerce sırtında taşınmıştı.