Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Aşağı Kara Halit (Qerexalta Jêrê) köyünde yaşayan 2 çocuk annesi 23 yaşındaki Pakize Öztaş, 19 Mayıs’ta eşiyle yaşanan bir tartışmanın ardından hayatını kaybettiği belirtildi.

‘KIZIM AYLARCA ŞİDDET GÖRMÜŞ’

Öztaş’ın babası Mehmet Başboğa, kızının aylarca şiddet gördüğünü, bu durumu öğrendikten sonra kızını almaya gittiğini ancak kızının kendisiyle dönmediğini söyledi. Kızının yaşadığı şiddeti kimseye anlatmaması için telefonuna eşi tarafından el konulduğunu anlatan Başboğa, kızının yaşamını yitirmesinden saatler sonra haberdar olduklarını söyledi. Kızının asla intihar edecek biri olmadığına da dikkat çeken Başboğa, kızının ölümünün şüpheli olduğunu belirtti.

10 GÜNDE İKİ KADIN CİNAYETİ

Yine 14 Mayıs’ta da Ceylan Akpolat adlı kadın, Ağrı’nın Hamur ilçesi Süleyman Kümbet (Silêman kombet) köyüne bağlı Aşağı Yurt (Şirik) mezrasında, aile içi şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle İlçe Jandarma Karakolu’na başvurduktan 4 gün sonra evde asılı bulunmuş, ailesi Ceylan’ın vücudunun her noktasında darp izleri ve boynunda 3 ayrı ip izi bulunduğunu belirtmişti.(Ağrı/MA)