Ağrı Belediyesi’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’ye geçmesinin ardından kent adeta kaderine terk edildi. AKP'li Belediye Başkanı Savcı Sayan ve yönetimi, seçimlerden önce yol, su ve otopark sorunlarının çözüleceği, binlerce kişiye istihdam alanı yaratılacağı, Murat Nehri etrafının düzenleneceği ve daha birçok "hizmetin" hayata geçirileceği sözünü verdi. Ancak seçimlerin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen verilen sözlerin birçoğu tutulmadı. Aksine kentteki sorunlar daha da ağırlaştı. 

YOLLAR ÇAMUR DERYASI

Sık sık yardım kolileri ile hükümet yanlısı medyada boy gösteren AKP'li yönetimin herhangi bir çalışma yürütmemesinden kaynaklı kentin neredeyse tüm cadde ve sokakları köstebek yuvasına dönmüş durumda. Özellikle yağışlı havalarda söz konusu durumdan kaynaklı yollar adeta çamur deryasına dönüyor. Yurttaşlar yollarda yürümekte zorlanırken, bu durum en çok kent esnafını olumsuz etkiliyor. 

Yolların yanı sıra sokak ve caddelerdeki çöp toplama işlemi birçok kez geciktiriliyor. Bundan kaynaklı birçok noktada çöp yığınları oluşuyor. Bu durum da beraberinde kötü kokuların yayılmasına neden oluyor. Birçok kişi çareyi, çöpleri Murat Nehri'ne dökmekte buluyor. 

AKP'li yönetimin "hizmetsizliği" sadece bunlarla sınırlı değil. Kentin otopark sorununa halen el atmayan AKP'li yönetim, Murat Nehri'nin kirletilmesine karşı da herhangi bir önlem almıyor. Söz konusu durumdan kaynaklı nehrin kenarı molozlar ve çöp yığınlarıyla dolmuş durumda. 

ESNAFIN ŞİKAYETİ  

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki eski Van Caddesi üzerinde 15 yıldır traktör satan esnaf Erim Beyazıt, toz kaplı yolların yağmurla birlikte çamur kapladığına dikkati çekti. İnsanların çamura battığını kaydeden Beyazıt, "Bu halimizi görüyor ve Hiçbir şey yapmıyorlar. Merkezdeyiz ama köy yollarından farkı yok. Köy yolları daha güzel hatta. Esnafın hiçbiri memnun değil” diye dert yandı. 

BAŞVURULAR SONUÇSUZ

Bozuk yollardan kaynaklı müşterilerin iş yerine gelmediğini aktaran esnaf İsa Çelik, sorunun devam etmesi halinde iş yerinin yerini değiştirmek zorunda kalacağını söyledi. Yolların yapılması için belediyeye başvuru yaptıklarını ancak herhangi bir yanıt alamadıklarını aktaran Çelik, “Seçim zamanında cezbedici vaatler veriliyor ama oy aldıktan sonra olan bize oluyor. Kaldırımlar ve yollar yapılsın istiyorum. Altyapı sorunumuz çözülsün” dedi. 

AKP'YE OY VERDİĞİ İÇİN PİŞMAN

Seçimlerde AKP’ye oy verdiğini belirten Ahmet Beyazıt, bu durumdan kaynaklı pişman olduğunu ifade etti. Herhangi bir hizmet alamamaktan şikayetçi olan Beyazıt, daha önce başlatılan yol çalışmalarını yarıda bırakıldığını söyledi. Bozuk yollara işaret ederek, "Yapılmış hali bu" diyen Beyazıt, "Gelip görüyorlar ve gidiyorlar. Oy verdik ama şuan şikayetçiyim. Hizmet yapsınlar diye oy verdik. Bilseydim böyle olacağını oy vermezdim. Hiçbir vaat yerine getirilmedi" şeklinde konuştu. 

'KANDIRILDIK'

25 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Tercan Aydın, sadece yol değil çöp sorunu da yaşadıklarını dile getirdi. Belediyeden hizmet göremediklerini vurgulayan Aydın, “Her taraf çamur. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Belediyeden hiç memnun değiliz. Verdikleri yüz tane sözün en azından beş tanesini tutsaydı. Milleti kandırdılar. Kandırıldık resmen. Adam bize iyi gol attı" ifadelerini kullandı.  

ÇÖP VE YOL SORUNU

Bozuk yollarıyla dikkati çeken 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Erkan Aydemir, 20 bine yakın nüfusu olan mahallede belediye hizmetinden memnun olmadıklarını ifade etti. Çöp ve bozuk yol sorunun uzun süredir devam ettiğini vurgulayan Aydemir, defalarca belediyeye dilekçe vermelerine rağmen sorunların çözülmediğine işaret etti. 

100. Yıl Mahallesi sakinlerinden Cesim Demiş (58) ise, hizmetteki yetersizlikleri anlattı. Çöp kovalarının yetersiz olduğunu ifade eden Demiş, bozuk yollardan kaynaklı sürekli bisiklet tekerleklerinin patladığını aktardı. (Ağrı/MA)