Ağrı’da yaşayan Demirbaş ailesi, özel harekat polisi olan komşularından gelen gürültüden dolayı sessiz olmaları konusunda uyarı yapılması ardından evlerine polislerce baskın düzenlendi.Gazete Karınca’da yer alan habere göre, olay Ağrı merkeze bağlı Fırat Mahallesi’nde 6 Ağustos akşamı yaşandı. Demirbaş ailesi komşularından gelen gürültüden rahatsız olunca komşularını uyardı. Uyarı üzerine o akşam gürültü kesildi. Ancak bir gün sonrasında  eve baskın yapıldı.

Evin büyük oğlu olan veteriner hekim Eyüp Demirbaş yaşananları Gazete Karınca’ya anlattı.

Demirbaş, “Annem üst kattaki komşularımız gece çok ses çıkardıkları için kardeşim aracılığıyla sessiz olmaları için uyarıda bulunuyor ve o gece sesler kesiliyor. Ancak uyarılan E.Y, sonraki gün yine annemle tartışıyor. Kocasının özel harekat polisi olduğunu söyleyen E.Y, eve polis yığmakla annemi tehdit ediyor. Annem sonra konuyu babama anlatıyor. Babam da komşular arası tartışmanın normal olduğunu ve bu nedenle E.Y’nin özel harekatçı olan eşi A.Y ile konuşarak meseleyi halledeceğini söylüyor. Ancak babam A.Y’i arayıp meseleyi halletmek isterken ‘Sen artık haddini aştın, oraya bir grup arkadaşımı yolluyorum’ tehdidiyle karşılaşıyor” dedi.

'15 ÖZEL HAREKAT POLİSİ EVİN ÖNÜNDEYDİ'

Sonrasında yaşananları aktaran baba Kutbettin Demirbaş da jandarma’da verdiği ifadede, “Bana ‘sen haddini aştın, arkadaşlarımı gönderiyorum’ deyince ‘Kimi gönderiyorsan gönder’ dedim ve ardından 155’i arayarak ihbarda bulundum. Sonrasında evde tek başına bulunan kızım Z.R.D beni ağlamaklı bir ses tonuyla arayarak özel harekat polislerinin evi bastığını söyledi. Biz de eve geçince yaklaşık 15 özel harekat polisinin evin önünde olduğunu ve bunlardan 2 kişinin silahlarıyla kapımıza vurduklarını gördüm” ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

‘TUTANAK YANLIŞ TUTULDU’

Öte yandan arkadaşlarının talebiyle evi basan polislerin o anda evde dahi bulunmayan aile üyelerinin, komşuları E.Y’i rehin aldıkları için baskına geldikleri yönünde doğru olmayan bir tutanak tutmak istedikleri de belirtildi.

Eyüp Demirbaş karakoldaki polislerin de “Bunlarla uğraşma bunlar savcı falan dinlemez, tehlikeliler” şeklinde konuşmalar yaptıklarını söyledi. Demirbaş, hem evlerinin kişisel bir nedenden dolayı basıldığını hem de olaya ilişkin çok yanlış bilgilerle tutanak tutulduğunu belirterek, “Emniyeti taraflı bulduğumuz için savcılık talimatıyla jandarmaya giderek şikayetimizi orada yaptık” dedi.

‘BU DAHA NE Kİ’ TEHDİDİ

Aile üyelerinden Emrah Demirbaş da, “Abim ve bayılan annem yerde de tekmelenmeye devam edince karşı çıktım. Ancak polisler buna rağmen aynı muameleye devam ederek, ‘Bu daha ne ki’ gibi bir ifade kullandılar” diye belirtti.

ESNAFA DA AYNI MUAMELE YAPILMIŞ

Demirbaş, özel harekatçıların Nisan ayında da kaldırıma park etmemesi yönünde uyarı yapan bir esnafa da aynı muameleyi yaptıklarını anlattı. O olayda darp edilen ve aynı zamanda Demirbaş ailesinin avukatlığını yapan Ramazan Atilla, darp edilen esnafla birlikte 2 Nisan’da Ağrı merkezde bulunan Murat Şehit Halis Çınar Polis Merkezi’ne giderek suç duyurusunda bulunduklarını belirterek,  özel harekat polislerinin o anda karakolu bastığını söyledi.

Atilla, “Hepimizi, hatta araya giren asayiş polislerini dahi darp ettiler. Bizim olaydan sonra bakanlığın da haberi oldu. Bazı polisler açığa alındı ama sonra yine hemen görevlerine döndüler. Belki bu nedenle benzer olaylar yaşanmaz dedik ama son olayda da görüldüğü yaşanmaya devam ediyor” dedi.