Ağrı’da Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin, 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Çocuğun annesi verdiği ifadede, “Şahsın evine gittim. Niçin kızımı taciz ettin? diye sordum. O da benim saçlarımdan tuttu, enseme vurdu ve kulağıma eğilerek ‘aynısını sana da yapacağım’ dedi” diyerek tehdit edildiğini aktardı.

Cumhuriyet’in haberine göre; sanık Nizamettin Şahin savunmasında, “Kız çocuğu benim kapımın önünden çıkarken ben bu kıza ‘kızım sen okuyor musun’ dedim. O da bana ‘evet amca’ dedi. Ben de çocuğun omuzuna elimi atarak alnına yakın saçlarından öperek ‘aferin kızım’ dedim. Bunun üzerine kız koşarak gitti” dedi. Şahin’in çocuğa yönelik eylemlerinin cinsel istismar suçu oluşturduğu ve cinsel istismarda bulunmak amacıyla çocuğun kolunu, omzunu sıktığı düzenlenen adli raporda da tespit edildi.

'BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR'

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen duruşmada mahkeme heyeti, Şahin’in tutukluluğuna devam kararı vererek, duruşmayı 30 Mart’a erteledi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin ve çocuğun avukatı Nilda Baltalı, “Sanığın en az 10 yıl hapis cezası almasını bekliyoruz. Mahallede başka çocuklar da taciz edilmiş korkudan kimse şikayet edememiş. İstismarcı kişilerin bölgedeki nüfusları, varlıklı kişiler olmaları, istismara uğrayan çocukların yoksul ailelerden gelmesi ve aşiret içi dengeler bu tür olayların gün yüzüne çıkamamasına yol açıyor. Tanıkların, sanık tarafından baskı altına alındıkları ortaya kesin olarak konuldu. Çok fazla sayıda Ağrı ilinin önemli şahsiyetleri araya sokulmaya çalışıldı, aracılar ailenin evine gelerek para tekliflerinde bulundular. Ancak biz adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.