Ağrı Belediyesi'nin 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'ye geçmesinin ardından hizmet durma noktasına geldi. Daha önce "ucuz taşımacılık" projesi adı altında dolmuş şoförlerini mağdur eden AKP'li Başkan Savcı Sayan ve yönetimi, kent merkezi dışındaki birkaç nokta dışında herhangi bir çalışma yürütmüyor. Kentin birçok noktası halen çukur ve çamurdan geçilmezken, bazı yollarda çöp yığınları dikkati çekiyor. Sık sık belediyenin sınırları dahilinde olmayan Ağrı Dağı gibi bölgelerde yapacağı "hizmetlerin" propagandasını yapan Sayan'ın, buz pistine dönen yollara ve 3 metreyi bulan buz sarkıtlarını daha temizlemiyor. Seçim döneminde AKP'ye oy verdiğini belirten seçmenler de AKP'li yönetimden şikayetçi olduğunu belirtiyor. 

‘BİZE GOL ATTI'

Kürekle kar temizliği yapan ve seçimlerde AKP'ye oy verdiğini belirten bir yurttaş, şu sözlerle tepkisini dile getirdi: "Mahalleyi bırak çarşı ortasını dahi temizleyemiyorlar. Bu memlekette hizmet ölmüş. Belediyenin açması gereken yolu biz açıyoruz. Böyle bir zulüm olamaz. Cumhurbaşkanı kente geldiğinde bir gün de yolları tertemiz yapıyorlar. Cumhurbaşkanı o yoldan geleceğine başka bir yoldan gelsin de Ağrı’nın halini görsün. Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde yol yok insanlar evlerine gitsinler. Sayan’a çalışsın diye oy verdik. Bize seçimlerde ‘Oy verin güzel bir gol atacağız’ diyordu. Savcı Sayan golü bize attı. Oy verdiğimize bin pişmanız."

BUZ SARKITLARI 

Metreler uzunluğundaki buz sarkıtlarına işaret ederek, kendi görüntüsünün alınmasını istemeyen başka bir yurttaş ise, şunları söyledi: "Bir aydır bu binadayım. Bu buz sarkıtı tehlike saçıyor. Çatı altlarından korkarak geçiyoruz. Yetkililere bildiriyoruz mevcut durumu kimse yanıt vermiyor. İlla bu sarkıtların temizlenmesi için birinin ölmesi mi gerekiyor. Onun dışında 50 defa başvurdum. Bırak işi bana pas dahi vermediler."(Ağrı/MA)