Adnan Oktar ve 13 müridi 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis ve 400'er bin lira para cezasına çarptırıldı. Karar açıklandığı sırada müştekiler Oktar'a "Ohh Adnan ohh, daha yeni başlıyoruz" diye seslendi. 

"Adnan Oktar organize silahlı suç örgütü"ne yönelik 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Silivri'de görülen karar duruşmasına, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu sanıklar hazır bulundu.

'FETÖ'YE YARDIMDAN CEZA ALDI 

Mahkeme, Adnan Oktar'ın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, 'siyasal veya askeri casusluk', 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım', '7 kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı', '27 kez nitelikli cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eziyet', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi' ve 'tehdit' suçlarını işlediğine kanaat getirerek önce bin 75 yıl hapse mahkûm etti.

Heyet, sanıklardan Tarkan Yavaş'ı "örgüt yöneticisi olmak", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli cinsel istismar", "gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunmak" ve "resmi belge düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak" suçlarından toplam da 211 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan Oktar Babuna'nın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "çocuğun cinsel istismarı" ve "nitelikli cinsel istismar" suçlarından 186 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Sanık Halil Hilmi Müftüoğlu'na "örgüt kurmak ve yönetmek", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cinsel istismar" suçlarından 177 yıl hapse çarptırılmasına karar veren mahkeme, aynı suçlardan Bora Yıldız'ın 303 yıl 9 ay, sanık İbrahim Tuncer'in de "örgüt kurmak ve yönetmek" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 57 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanık Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Merve Büyükbayrak, Aylin Atmaca, Alev Babuna ve Ulviye Didem Ürer'e "örgüt yöneticiliği" suçundan ayrı ayrı 9 yıl hapis cezası verilmesini karara bağladı.

ÖGÜT YÖNETİCİLERİNE 9 BİN 803 YIL 6'ŞAR AY HAPİS

Örgüt elebaşı ve yöneticisi konumundaki sanıklar Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftoğlu, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Merve Büyükbayrak, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna'ya Ceza Kanun'da öngörülen artırmalarla 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme bu sanıklara ayrıca 400 bin 500'er lira adli para cezası da verdi.

Mahkeme, 107 sanığın "örgüt üyeliği" suçundan 4 yıl 6'şar ay, 20 sanığın da "örgüte üye olmak", "gerçeğe aykırı mal bildirme", "örgüte yardım etme", "suçluyu kayırma", "ruhsatsız silah taşıma" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 8 aydan 11 yıl 3 aya kadar değişen miktarlarda hapis cezası verilmesine hükmetti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 12 sanığın "örgüte üye olmak" suçundan 11 ay 7'şer gün hapis cezası veren mahkeme, bu sanıklarla ilgili hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını karara bağladı.Sanık Mustafa Kuşçu, Ozan Süer ve Turgut Aksu’nun tahliyesine karar veren mahkeme, Bahadır Köseoğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasını kararlaştırdı.

Sanıklardan 3'üne tüm suçlardan beraatine hükmeden mahkeme, sanıklar Ahmet Bürke, Dolunay Tezin, Hüseyin Alpar Sayın, Sibel Yılmaztürk, Şecaaddin Çelikler, Eşref Nuri Yakışan, Mehmet Murat Atmaca ve Deniz Tanık’ın tutuklanmalarına karar verdi.

Bazı sanıklar üzerlerine atılı suçlardan bazılarından beraat ederken, 80 sanığı ise çeşitli suçlardan 3 yıldan 36 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

ÖRGÜTÜN TELEVİZYON VE İNTERNET SİTELERİNİN KAPATILMASINA HÜKMEDİLDİ

Mahkeme, Oktar'la birlikte örgüt yöneticileri Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Halil Hilmi Müftüoğlu, Bora Yıldız, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Aylin Atmaca, Alev Babuna, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Yeliz Sucu, Ayşegül Hüma Babuna ve Fatma Ceyda Ertüzün'ün cezalarına örgüt üyelerinin de cezalarını ekleyerek toplamda 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis ve ayrı ayrı 400 bin lira para cezası verdi. Örgütten ele geçen araçlar, taşınmazlar, ziynet eşyaları ve silahlar ile A9 televizyonu ve internet siteleri dahil şirketlere el konuldu. Televizyon ve internet sitelerinin kapatılmasına hükmedildi.

Karar açıklandığı sırada müştekilerden Özkan Mamati, Oktar'a "Ohh Adnan ohh, daha yeni başlıyoruz" diye seslendi. Oktar, müritlerinin alkışları arasında jandarmaların arasında yeniden cezaevine götürülürken gözyaşlarını tutamadı.

DAVA TOPLAM 15 AY, 450 GÜN SÜRDÜ

15 aylık süreç boyunca yaklaşık 180 celse dava görüldü. Davada toplam 1650 saat mesai harcandı. 236 sanık toplamda 3'er defa savunma yaptı. 140 müşteki, şikâyetçi dinlendi. 15 tanık dinlendi. 70 sanık avukatı 3 defa savunma yaptı. 210 defa avukat savunması dinlendi. 500 sayfa savcılık mütalaası verildi. Üç defa, 4 bin 500 sayfa iddianame hazırlandı. 80 bin sayfaya yakın delil ve rapor dosyaya girdi. 30 bin sayfa SEGBİS kaydı yazıya döküldü. Sanıklar 30 bin sayfaya yakın dilekçe verdi. (ANKA)