AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı kararnamesiyle rektör atanmasını protesto ettikten sonra gözaltına alınan öğrencilere adliyeye getirilirken şiddet uygulandığı ortaya çıktı. 5 Ocak sabahı evi 10 polis tarafından basılan öğrenci, polislerin zorla kapıyı kırarak içeri girdiğini, kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söyledi. 

Artı Gerçek'in haberine göre, Gözaltına alındığı esnada ve sonrasında kötü muamele gören öğrencinin, bugün adliyeye getirilirken de işkenceye uğradığı ortaya çıktı. Hastanede ve adliyeye götürülürken araç içinde işkenceye maruz kalan öğrenci, vücudunda morluklar olduğunu söyledi. 

Öğrenci polislerin kendisini “Burada devlet benim” diye tehdit ettiğini de belirterek, şikâyette bulundu. Gözaltına alınan öğrencilerden biri ifade tutanağına, yaşadığı şiddeti el yazısıyla beyan etti. Polislerden şikâyetçi oldu. Öğrenci şu iddiaları gündeme getirdi:

‘AİLEMİ VE BENİ TEHDİT ETTİLER’

“5 Ocak Sabah 05.50 civarında evime 10-12 polis girdi. Zorla kapıyı kırarak, içeri girmeye çalıştılar. Kapıyı açtığım gibi yüz üstü yere yatırıldım. Annemde astım ve kemik rahatsızlığı var. Polisler tarafından yere itildim. İki kardeşim yüz üstü yere yatırıldı. İçeri giren polisler beni ve ailemi tehdit etti. Emniyet’e götürüp nezarete konmama kadar ters kelepçe takıldı. Görevli polis amirleri, tehdit ve şiddete başvurdu. Sol omuzum bu şiddet uygulandığı sırada ezildi.

‘YOĞUN ŞİDDETE MARUZ KALDIM’

7 Ocak gece saat 03.30 civarı yoğun ağrı sebebiyle hastanede tekrar tedavi oldum. Bugün 7 Ocak tarihinde adliyeye getirilirken, hastanede yoğun şiddete maruz kaldım. Boynum ve bileklerim morardı. Vücudumun üst kısmında morluklar oluştu. Araç içinde ters kelepçe ile bekletilirken, polisler 'Sizi burada ..keriz. Kimse de bir b.. yapamaz. Burada devlet benim' diyerek, üzerimize saldırdılar.”