Adıyaman’da 3 ay önce tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem İl Eşbaşkanı Abuzer Küçükkelepçe, Eğitim Sen Adıyaman eski şube eşbaşkanı Ayşegül Yücetaş, Demokratik Alevi Derneği (DAD) Başkanı Celal Demirci ve Rıza Acıpayam yine tutuksuz yargılanan Ebru Güngör hakkında açılan davanın ilk duruşması Adıyaman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme 4 kişiye toplam 25 yıl 7 ay hapis cezası verdi.  

“DTK delegesi olmak ve toplantılarına katılmak” gerekçesi ile “Örgüt üyesi olmak”, yine yapılan basın açıklamalarına katılmak gerekçesi ile 5 hakkında dava açıldı. 4 kişi tutuklu bulundukları Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi ve Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma kimlik tespiti ile başladı. Savunmaları için söz hakkı verilen 4 isim üzerlerine atılı suçlamaları reddederek tahliye talebine bulundu. Savunma yapan avukatlar ise DTK toplantısına katılmanın tek başına suç teşkil etmediğini, söz konusu toplantılara katılmanın tek başına örgüt üyesi olmak suçuna ilişkin yeterli olmadığının belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Ardından savcılık mütalaasını okuyarak 4 ismin “örgüt üyesi olmak” gerekçesi ile cezalandırılmasını istedi.

Duruşmaya verilen aradan sonra mahkeme heyeti Celal Demirci, Ayşegül Yücetaş ve Rıza Acıpayam’a her birinin 6 yıl 3 ay, yine Abuzer Küçükkelepçe’ye ise 6 yıl 10 ay hapis cezası vererek tahliye etti.