Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü, halk toplantısı düzenledi. Parti binasında yapılan toplantıya İl eşbaşkanları Remziye Zengin, Muhsin Taşar ve HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz katıldı. Etkinlikte, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Atalos Meydanı’nda yapılacak olan insan zinciri etkinliğine katılım çağrısı yapıldı.

“Hep birlikte tecride karşı özgürlük, savaşa karşı barış” pankartının asıldığı halk toplantısında konuşan HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, ülke genelinde yaşanan ekonomik ve sosyal krize dikkat çekti. Kaçmaz, “Bu Kürt coğrafyasında Kürt çocuklarına ve gençlerine karşı inanılmaz derecede vahşi bir yönelim var. Neredeyse adım başı kalekollar, karakollar, mobeseler, GBT noktaları var. Fakat fuhuş ve uyuşturucu almış başını gidiyor” diyerek yaşananlara göz yumulduğunu söyledi. 

1 EYÜL'E ÇAĞRI

Zulmün dünyanın her yerinde ve dönem var olduğunu değinen Kaçmaz, “Ama ne mutlu ki zalimlere karşı mücadele edenler, hakikat mücadelesi verenlerde olmuştur. Bu gün bizlerde hakikatin yolcuları olarak devam eden faşizme karşı mücadele veriyoruz” diye konuştu. 

Kaçmaz, son olarak herkesi 1 Eylül günü yapılacak olan insan zinciri etkinliğine çağırdı.(Antalya/MA)