Dersim’de 5 Ocak 2020’de kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 525 gündür haber alınmazken, kentte Zeynal Abarakov’un üvey babası olan polis Engin Yücel’in evinin taşınmasına engel olmaya çalışan Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında şikayet üzerine “mala zarar vermek” gerekçesiyle açılan tazminat davasında ağabeyi Ramazan Doku tanık olarak dinlendi. 

Doku’nun ağabeyi, Adana Adliyesi’ne giderek tanık olarak ifade verirken, Aygül Doku ise, Adana Savcısı ile ağabeyi arasında yaşanan diyaloglara ilişkin sanal medya hesabından bir video yayınladı. 

Aygül Doku, savcının ağabeyine, "Tunceli savcılığı görevini yapmamıştır” dediğini aktardı. 

‘O EVDE NASIL KRİMAL İNCELEME YAPILMADI’

Doku, paylaşımında şunları kaydetti: “Engin Yücel’in evinde kriminal inceleme yapılmadı diye, eşyalarını taşınmasına izin vermemiştik. Daha sonra Engin Yücel bize 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. Bugün ağabeyim şahit gösterildiği için Adana Adliyesi'nde ifade verdi. Olduğu gibi olayı anlatmış, bizim kızımız yok, 8 Mart’ta, olaydan 3-4 ay sonra bunlar evlerini taşıyorlar, biz de evde kriminal inceleme yapılmadı, belki kızımızın bir parçası bu evdedir dedik. Savcı ağabeyimi dinlemiş ve demiş ki; Bunlar görevini yapmamış, bunlar o evde nasıl inceleme yapmadı? Hadi o evi incelemediler, senin burada ne işin var? Katip de şöyle demiş; ‘Şimdi sizin kızınız yok, o evde kriminal inceleme yapılmıyor ama sizi mahkemeye çağırıyorlar öylemi?’”

'ZAYNAL'I GÖZALTINA ALMADINIZ'

Tunceli’deki savcıların işini yapmadıklarını ifade Eden Aygül Doku devamında, “Tunceli Adliyesi'ndeki savcılar, sizin işinizi yapmadığınızı söylüyorlar. Daha kim size ne desin ki? Zaynal’ı 24 saat gözaltına almadınız. Bizim kızımız 2 yıldır yok, Zaynal’ı hala yakalayıp sorgulamıyorsunuz. Daha sonra bizi farklı mahkemelerde dolaştırıyorsunuz. Dolaştırın, sonuna kadar. Biz kızımızı bulmadan, katilleri hesap vermeden, cezasını çekmeden ve bize bugünleri yaşatanları bütün dünyaya duyurmadan, biz Gülistan Doku’nun ailesi değiliz. Sıra arkadaşlarınız bile görevinizi yapmadığınız söylüyor. Bu bir utanç değil mi?” ifadesinde bulundu.(Dersim/MA)