AKP’nin baroların seçim sistemini değiştirmeye yönelik Meclis’e sunduğu tasarıya karşı çok sayıda barolar ve hukukçuların Çağlayan Adliyesi önünde düzenlediği “Savunma Mitingi” devam ederken, Adana Barosu Veli Küçük ve baro üyesi çok sayıda avukatta kentte "Savunma Yürüyüşü” düzenlemek istedi. Ellerinde "Savunmaya dokunma" ve "Savunma özgürlüktür" yazılı pankartlarla Adana Adliyesi taş binası önüne gelen avukatlara kentteki bazı meslek odaları ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

POLİS ENGELLEDİ 

Buradan Atatürk Parkı'na doğru yürüyüşe geçmek isteyen avukatlar, adliyesi binası çevresini ablukaya alan polislerin engeli ile karşılaştı.

Önleri kesilen avukatlara yürüyüşün 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğunu ifade edilip, yine Valiliğin aldığı 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söylendi. Polis, ayrıca avukatların İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı kararlara aykırı davrandığını da iddia etti. 

Yürüyüşün anayasal hak olduğunu ve polisin suç işlediği yanıtı veren avukatlar ise, barikatın kaldırılmasını istedi. Fakat barikatın kaldırılmaması üzerine yaşanan arbedede bazı kişiler polislerce darp edildi. 

OTURMA EYLEMİNE GEÇTİLER

Avukatlar, polisin bu tutumunu “Savunma susmadı, susmayacak” sloganı atıp, alkışlarla protesto etti.  Sonrasında konuşan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, yürüyüş yapmanın hakları olduğunu, yürüyüşlerinin engellenmesinin ise kanunlara aykırı olduğunu vurgulayarak, polisin kanun dışı emirlere uymak zorunda olmadığını söyledi.

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine oturma eylemine geçen avukatlar, karşılaştıkları polis engeli ve çoklu baro projesini  yine attıkları“Savunma susmadı, susmayacak” sloganıyla protesto ederek eylemlerini sonlandırdı.