Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında 20 kişi gözaltına alınmış, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 5 kişi ise adreslerinde bulunamamıştı. “Korsan gösteri yapacaklar" ihbarı nedeniyle gözaltına alınanların ifade işlemleri başladı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'de tutulan 20 kişi hakkında "örgüt propagandası yapmak" ile "örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" iddiasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından 20 kişinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Şubat'ta isimsiz e-mail ile ihbar edilen isimlerle ilgili "... bu kişiler eylem yapacaklar" iddiasında bulunuldu. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından e-mailde isimleri geçen 30 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Adana Sulh Ceza Mahkemesi'nce gözaltı kararı çıkarıldıktan sonra 13 Şubat’ta 30 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi ve 20 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'de tutulan kişilerden bazılarının  isimleri şöyle: "HDP Adana İl Gençlik Meclisi Üyesi Mazlum Gök, Ramazan Azarkan, Behçet Kaplan, Ahmet Can Bay, Hatip Çelebioğlu, Metin Şaşi, Selman Özgür, Cemşit Uğurel, Emre Elçi, Cemil Öztürk, Serdar Kızıl, Demhat Sağlam ve Şeyhmus Ökten."