Cezaevlerindeki hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için Adalet Nöbeti tutan ailelerin Diyarbakır Barosu Hizmet Binası’nda sürdürdükleri eylemleri 26'ncı gününe girdi. Eylemlerini sürdüren ailelere destek ziyaretleri devam ediyor.  

Diyarbakır Barosu’na nezaket ziyaretinde bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Baro Başkanı Nahit Eren ve yönetimiyle görüştü. Yeneroğlu’na Diyarbakır İl Örgütü Başkanı Cihan Ülsen ve partililer eşlik etti. Baro yöneticileri ile yaptığı görüşmenin ardından Yeneroğlu, beraberindeki partililerle birlikte Adalet Nöbeti’ndeki aileleri ziyaret etti. 

Tutuklu aileleri, Yeneroğlu’na cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini ve hasta tutuklu olan yakınlarının durumunu anlattı. Ailelerin adalet taleplerine destek vermelerini istediği Yeneroğlu, isimlerini not aldığı tutuklularla ilgili en yakın zamanda Adalet Bakanlığı ile görüşme sözü verdi.  

Yeneroğlu, bu ziyaretinin ardından Baro binasından ayrıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yenişehir ilçe örgütleri yöneticileri de tutuklu ailelerine destek ziyaretinde bulundu. 

 ‘YANINIZDAYIZ’

Ziyarette konuşan HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Remziye Sızıcı, ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti’nin önemine vurgu yaparak “İçeride ve dışarıda çok büyük bir tecritle karşı karşıyayız. Fakat köklerimizi öyle büyük bir paradigmadan alıyoruz ki hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Her zaman her yerde hem annelerimizin hem de zindandaki tutsakların sesinizi duyurmaya çalışıyoruz. Her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Tutuklu yakınlarından İnci Güler, verdikleri destekten dolayı siyasetçilere teşekkür etti. 

Hasta olan yakınlarının hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulduğunu, cezaevlerinde keyfi uygulamalar yaşandığını dile getiren Güler, ülkede adaletin kalmamasından dolayı yaşadıkları mağduriyetleri yüksek sesle dile getirmek için bu eylemi başladıklarını ifade etti. Güler, “Hasta yakınlarımızın sağlık durumları hiç iyi değil ve gittikçe de kötüye gidiyorlar. Bir an önce sesimiz duyulmalı ve bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.  

'ÇÖZÜM BULUNANA KADART BURADAYIZ'

Ailelerden Fevziye Kolakan da, “Çocuklarımıza artık çare bulsunlar diye geldik. Değil 26 gün 26 yıl dahi olsa çocuklarımızın davasının peşinden gideceğiz. Adalet Bakanı çözüm bulana kadar buradayız” ifadelerini kullandı.