Tutuklu ailelerinin, cezaevlerindeki hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için Diyarbakır Barosu hizmet binasında başlattıkları Adalet Nöbeti 37'nci gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi ( HDP) İl Eşbakanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA),  Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Rosa Kadın Derneği, Kürt Edebiyatçılar Derneği ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi bugünkü eyleme destek ziyareti gerçekleştirdi.  

ADALETSİZLİĞE TEPKİ

Ziyarette konuşan tutuklu yakını Hasine Güler, yakınlarının sağlık durumlarının kötüleştiğine dikkati çekerek, "Her gün cezaevinden tabut çıkıyor. Bütün hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Adalet için oturduk burada ama adalet yok" ifadelerini kullandı. 

MÜCADELE MESAJI

DBP İl Eşbakanı Seval Gülmez, cezaevlerindeki ihlallerinin her geçen gün arttığını söyledi. Tüm Kürtlerin benzer ihlallere maruz kaldığına dikkati çeken Gülmez, "Cezaevlerinde insanlar ölüme mahkum ediliyor. AKP'nin de bu yaşananlara karşı duruşu ortadır. Bunlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Diğer ülkelere de sesleniyoruz; Kulaklarını kapatmasınlar. Bu demokrasi mücadelesi tüm insanlık için gereklidir" diye belirtti. 

'HAKİKAT AMACINA ULAŞACAK'

DBP İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, annelerin mücadelesine işaret ederek, "Annelerimiz çok onurlu bir eylem sergiliyor. Biz de her zaman onların yanındayız. Hakikat için bir çok insan yaşamını yitirdi. Şimdi cezaevlerinde de bu durum söz konusu. Hepsi 30 yıldır cezaevlerinde direniyor, anneler dışarıda direniyor. Hakikat amacına ulaşıncaya dek annelerin yanındayız. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Bir adım geri atmayacağız" ifadelerini kullandı.

'CEZAEVİNDEN TABUT ÇIKMASIN'

Tutuklu yakını Reşahat Ada, hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Ada, "Bırakın biz tedavi edelim. Çocuklarımız onurlu bir duruş sergiledi. Biz de onlarla gurur duyuyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Yeter artık, cezaevinden tabut çıkmasın" diye belirtti.

Yetkililerin sessizliğine tepki gösteren tutuklu yakını İnci Güler, eyleme destek çağrısı yaptı. Güler, "İnfazları yakıyorlar, serbest bırakmıyorlar. İçeri hiçbir şey götürmemize izin vermiyorlar. Ama sonra 'intihar etti' diyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Tek hücrelerde tutuyorlar. Bu kabul edilemez. Çocuklarımıza sahip çıkalım" dedi.