Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 352'nci gününde devam ediyor. Anne ve oğlu Elazığ Cezaevi'nde tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptıktan sonra Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa’ya doğru yola çıktı.

Aile, her gün adliye binası önünde yaptıkları açıklamayı 352 gündür geçtikleri 42 kilometrelik Suruç-Urfa karayolunda yaşadıkları zorluklara dikkati çekmek için Urfa girişinde bulunan “Şanlıurfa” yazılı tabela önünde gerçekleştirdi. 14 Haziran 2018’de işyerlerine dönük başlayan ve hastanede katliama dönüşen olaylarda hayatını kaybeden baba Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal’in fotoğraflarının olduğu, “Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankartı kent tabelasına asan anne ve oğlu, açıklamada adalet yazılı dövizleri ellerinde tuttular.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Açıklamada konuşan Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde adalet mücadelesinin “zulüm” altında devam ettiğini belirterek, “Her gün Suruç’tan Urfa’ya gitmek için kullandığımız yola dikkati çekmek istedik. Urfa-Suruç arası 42 kilometre, 352 gündür her gün bu yolu gidip geliyoruz. Bu yolda her gün ölümlü kazalar gerçekleşiyor. Biz her şeyi göze altık, bu hak yolundan vazgeçmeyeceğiz. Urfa'ya adalet gelene kadar bu yolu gidip-geleceğiz” ifadelerini kullandı.

ZULMÜ KABUL ETMEYECEĞİZ

Kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın yaklaşık 4 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Dava hukuka aykırı bir şekilde ikiye ayrıldı. Bir dosya Urfa'da, hastane ile ilgili olan dosya ve gizlilik kararı hala devam ediyor. 3 kişi katledildi tek bir tutuklu yok. Hukuksuzluk devam ediyor. Kardeşimin ceza aldığı dosya Antep’te İstinaf Mahkemesi’nde bekliyor. Bundan sonra haftanın belli günlerinde nöbetimizi Antep İstinaf Mahkemesi'nin önüne taşıyacağız. Kardeşim şuan siyasi kararla ile rehin tutuluyor. Adalet gelene kadar annem ile birlikte evimizde oturmayacağız, bu zulmü kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. 

BU NASIL ADALET?

Ardından konuşan Emine Şenyaşar, ise şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıldır adliye binası önünde nöbet tutuyoruz. Çocuğum bırakılana kadar bu nöbetimiz devam edecek. Bir yıldır Suruç-Urfa yolunu gidip geliyoruz. Oğlum rehin olarak tutuluyor, bıraksınlar oğlumu bizde evimizde oturalım. Acımız biraz hafiflesin. Katliam yapanlar neden tutuklanmıyor? Bu nasıl adalet? Ben öleceksem bu yolda öleceğim. Artık yeter, bu nasıl vicdan? Bu mu adalet?”

Aile açıklamanın ardından Urfa Adliyesi önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesine” geçerek Adalet Nöbeti’ni başlattı.

YETKİLİLERİN AYIBI

Aile, sanal medya hesaplarından Suruç-Urfa karayolunda çektikleri Urfa kent tabelası ile çektikleri bir fotoğrafı "Yargı yoluyla devam eden bu zulme yetkililer dur desin artık. Zulüm devam ederse Urfa'nın girişinde bu pankart inmeyecek. Bu da Urfa'da sessiz kalan bütün yetkililerin ayıbı olsun" mesajı ile paylaştı.(Urfa/MA)