PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 22 yıldır tutulduğu İmralı Cezaevi’nde uygulanan tecrit ile cezaevlerinde özellikle pandemi döneminde artan hak ihlallerine karşı başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevinin sona erdirildiği duyuruldu. 

27 Kasım 2020’de PKK ve PAJK’lı tutsaklar tarafından başlatılan açlık grevi, 290’ıncı gününde sonlandırıldı.

ANF’de yer alan habere göre, tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada, 12 Eylül 2020 yılında başlatılan 'Dem Dema Azadiyê' hamlesine destek vermek üzere başlatılan açlık grevi eyleminin bugünden itibaren sonuçlandırıldığı duyuruldu. 

Açıklamada “PKK ve PAJK zından komitemizin çağrısını esas alarak PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak bugünden itibaren açlık grevi eylemimizi sonuçlandırıyoruz. Özgürlük hamlesine PKK ve PAJK'lı olarak daha farklı eylem türleriyle bilinçli ve örgütlü katılmayı esas alacağız” denildi.

Yine AKP-MHP faşist rejiminin sonuna gelindiği kaydedilen açıklamada, “12 Eylül darbesinin yoğunlaştırılmış hali olan AKP, kendi yaratıcısına layık olmak için tüm hünerlerini sergiliyor. Bizler de 12 Eylül faşist darbesini yenilgiye uğratan Amed zından direnişi ruhu, bilinci ve inancıyla direnip, başarı ve zafer kazanacağız. Hakikat ve özgürlük arayışımızın geleneği olan Mazlum Doğan, Dörtler ve 14 Temmuz Direniş ruhu ekseninde başarıya ulaşan özgür bir Önderlik, Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye’yi sağlayana kadar direneceğiz” ifadeleri yer aldı. 

27 Kasım 2020’de, süresiz-dönüşümlü olarak 5 günlük periyotlar şeklinde başlatılan eden eylem 14 Temmuz’dan itibaren 15 güne çıkarıldı. 

İmralı tecridine karşı Türkiye ve bölge cezaevlerinde sonlandırılan  açlık grevinin dışında iki merkezde grevi eylemi sürüyor. Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur Kampı’nda 18 Aralık’ta kadınlar öncülüğünde 

başlatılan eylem 269’uncu gününde. Yine Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda, açlık grevlerine destek amacıyla başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi de 252’nci gününe ulaşmış durumda.