Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü yayılmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de koronavirüsü tespit edilen hasta sayısının 2'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, koronavirüsün tespit edildiği ikinci hastanın, ilk hastanın çevresinden olduğunu duyurdu. Bakanlık, koronavirüsün tespit edildiği çevre ile sınırlandırmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Bakanlık, ülke genelinde koronavirüsü testinin yapılabileceği 26 hastaneyi de açıkladı. Listede, 81 bir ilden sadece 16 ilde koronavirüsü testinin yapılacağı hastaneler buluyor. Bakanlığın açıkladığı 26 hastanenin 10'u 4 ilde kalırken, geriye kalan 12 hastane farklı illerde yer alıyor. Bakanlık açıkladığı listeye göre koronavirüsü testinin yapılabileceği hastanelerin 4'ü İstanbul'da, 2'si Ankara'da, 2'si İzmir'de ve 2'si Bursa'da yer alıyor. Bakanlığın açıkladığı hastaneler arasında Diyarbakır'da sadece Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor.

TEST YAPILAN HASTANELER

Bakanlığın açıkladığı listede şu hastaneler yer aldı: Adana Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfe Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Dr. Suat Ceren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi.