Adana'da yasak nedeniyle yurtdışına tedaviye gidemeyen kemik kanseri 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ahmet'in annesi Zekiye Ataç ve babası Harun Reha Ataç 2018 yılında Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ataç'ın annesi serbest bırakılırken,babası tutuklanmıştı.

Ataç'ın yaşamını yitirmesine sosyal medyadan tepkiler yağdı. Tepkiler üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya dair yazılı açıklamada yaptı.  

Ataç'ın annesi hakkında herhangi bir yurtdışı yasağının bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yasal işlemler yerine getirilirken her aşamada konunun insani boyutu titizlikle gözetilmiş, yasal yetkiler bu doğrultuda kullanılmıştır. Kanser gibi kronik bir hastalıktan küçük yaşta bir çocuğun vefatı kalp taşıyan her insanı derinden üzecek bir konu olup, böylesi hassas bir olay üzerinden yasaların kendilerine yüklediği görevleri yapan yargı mensupları ve kurumlarının haksız şekilde saldırıya maruz kalması hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Bir kısmı ülkemizin varlığına kasteden terör örgütlerine mensup veya müzahir şahıslara ait olduğu anlaşılan sosyal medya hesapları üzerinden, belirtilen olay bahanesiyle yapılan ve kamu görevlileri ile kurumlarına yönelik suç teşkil eden paylaşımlarla ilgili olarak ayrıca soruşturma başlatılmıştır" denildi. (MA)