Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Çağdaş (Cinezur), Dibek (Derxust), Arıklı (Hiseynik) ve Bağlan (Mişref) mahalleleri kırsalında 9 Ocak’ta başlatılan askeri operasyon sürüyor. Operasyonun ilk gününde HPG’liler ile çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi, 3 asker de yaralandı. Çatışmadan sonraki günlerde ise operasyon bölgesinde yer alan mahallelerdeki evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan 8 kişi “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. 

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Dün sabah saatlerinde ilçe merkezi, Dibek, Budak ve Yolçatı mahallelerinde düzenlenen ev baskınlarına en az 35 kişinin gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Lice İlçe Jandarma Karakolu’nda tutuluyor. 35 kişinin ne ile suçlandığı konusunda bilgi alınamadı. 

EVLERİN KAPILARI KIRILDI

Bölgede operasyon devam ederken, askeri birliklerin kırsal mahallelere bağlı mezralardaki sahipleri tarafından yaz aylarında kullanılan evlerin kapılarını kırarak arama yaptığı belirtildi. 

BAKANLIK: OPERASYON BAŞLATILDI

İçişleri Bakanlığı ise bugün Lice kırsalında 116 operasyonel tim ve 2 bin 24 personelin katılımıyla "Eren-2 Lice Operasyonu"nun başlatıldığını açıkladı. (Diyarbakır/MA)