Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir lisede beden eğitimi öğretmeni olan E.D. hakkında, 15 yaşındaki 8 kız öğrenciye ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla 168 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Olay, ocak ayı başında okulda bazı öğrencilerin, E.D.’nin kendilerine yönelik cinsel içerikli davranışlarını arkadaşlarına anlatması üzerine ortaya çıktı. Benzer davranışlarla karşılaştıklarını söyleyerek bir araya gelen 8 öğrenci, ailelerine durumu anlattı. Ailelerin şikayetçi olması üzerine E.D., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısı İrfan Nuri Akdeniz’e ifade veren E.D., suçlamaları kabul etmedi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye çıkarılan E.D., 10 Ocak’ta ‘çocuğun zincirleme şekilde cinsel istismarı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖĞRETMEN ÖĞRENBCİLERİ TACİZ ETTİ

Soruşturmayı yürütün savcılık, Çocuk İzleme Merkezi’nde psikolog gözetiminde şikayetçi çocukların ifadelerini aldı. Çocuklar yaşadıkları tacizi anlattılar.Soruşturma sonunda öğretmen hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede E.D.’nin tüm dosya kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda üzerine atılı ‘cinsel istismar’ suçunu işlediği, her ne kadar savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek yanlış anlaşıldığını iddia etse de öğrencilere yönelik davranışlarını cinsel duyularını tatmin için yaptığı belirtildi.

E.D.’nin, suçun zincirleme şekilde, farklı kişilere karşı işlenmesi nedeniyle ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan cezalandırılması talep edildi. Şüphelinin bakım ve gözetim yükümlülüğü olan eğitici olması nedeniyle ilgili artırım maddeleri de uygulanarak 168 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.