Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Cüneyt Gül adlı tutuklu, 5 Ağustos'ta ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için gardiyanlarca darp edilerek, hakkında disiplin soruşturması açılıp, tek hücreye konuldu. Gül, 6 Ağustos'ta bu yana hak ihlallerinin son bulması için açlık grevine başladı. Gül'ün gardiyanların darbı sonucu sol kolunu hissetmediği ve hak ihlalleri son bulana kadar açlık grevini sürdüreceği belirtildi.

'7 GARDİYANIN SALDIRISINA UĞRADI'

Gül'le bugün görüşen Avukat Özgür Yakut, bilgileri paylaştı. Gül’ün Bandırma 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir ay önce disiplin soruşturmaları nedeniyle Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildiğini, 21 gün boyunca karantina koğuşunda kalıp, normal koğuşa alındığını aktaran Yakut, Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde PKK davasında 3 tutuklunun kaldığını dile getirdi. Gül, "17 yıldır cezaevinde olan ve içi boş bir dosyadan müebbet hapis cezası alan müvekkilim Cüneyt Gül Bandırma Cezaevi'nden tek başına Isparta Cezaevine sürgün ediliyor. Pandemiden kaynaklı 15 gün kalması gerekirken; karantina koğuşunda 21 gün tutulduktan sonra 4 kişilik odaya alıyorlar.  Bir gün sonra ayakta sayımı kabul etmediği için havalandırmada 7 gardiyanın saldırısına uğruyor. O kadar ağır işkence görmüş ki elini ayağını oynatamıyordu" şeklinde konuştu.

'2 FARKLI SORUŞTURMA'

Gül hakkında cezaevi idaresince 2 farklı disiplin soruşturması açıldığını anlatan Yakut, "Bunun üzerine açlık grevine başlıyor. Bugün kendisiyle görüştüm. Aynı zamanda aile dostumuz olması sebebiyle yüreğim kaldırmadı ve cezaevini ayağa kaldırdım.  Bu işkencenin sorumluları ceza alana kadar bu meselenin üstüne gideceğim ve yaptıklarının hesabını verecekler. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Konuyu vekiller aracılığı ile meclis gündemine sokup Adalet Bakanlığı'na soru önergesi verdireceğiz. Ülkede işkence yok diyenler,  ülkede hukuk var diyenlerin yüzüne tükürecek kadar sinir sistemim bozuldu" ifadelerini kullandı.(Isparta/MA)