Diyarbakır Tabip Odası, koronavirüsün başlangıcından bu yana Türkiye’de 65 hekim, 145 sağlık çalışanının virüsten yaşamını yitirdiğini duyurdu. Odadan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün itibariyle ülkemizde 65 hekim, 145 sağlık çalışanı COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybetti” denildi.

Salgına karşı etkili önlemlerin alınmaması ve diğer olumsuzluklar nedeniyle sağlık çalışanlarının tükendiğine vurgu yapılan açıklamada, “Salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülmemesi; salgınla mücadelenin sağlık çalışanları ve sağlık kurumları üzerinden yapılması nedeniyle sağlık çalışanları olarak tükendik” diye belirtti. 

‘IŞIK AÇIP KAPATMA ETKİNLİĞİ YAPACAĞIZ’

Yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için yapacakları etkinlik bilgisinin verildiği açıklamada, şöyle denildi: “Tükendiğimizi hep birlikte güçlü bir şekilde dile getirmek, tükenmeden, ölmeden, emeğimizin hakkını alarak çalışabileceğimiz bir sağlık ortamı için biz Diyarbakır Tabip Odası olarak TTB öncülüğünde, ülke çapında, 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren 5 gün süreyle her gün saat 21.00'de 1 dakikalık ışık kapatıp açma etkinliği yapacağız. Bu karanlığa ‘dur’ demek için Herkesi etkinliğimize katılmaya ve her akşam saat 21.00'da ışıklarını kapatıp açmaya çağırıyoruz.”(Diyarbakır/MA)