Tarihte bugün yaşanan kimi önemli gelişmeler şöyle:

1991: Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den (SHP) seçimleri kazanan Kürt siyasetçiler Leyla Zana ve Hatip Dicle’nin politik tavrı, TBMM’de ırkçı tutumla karşılandı. 6 Kasım günü yapılan yemin töreninde Leyla Zana'nın “Min ew sonde ji bo gelê Kurd û gelê Tirk xwand” (Bu yemini Kürt ve Türk halkı için okudum) ifadesi ile Hatip Dicle’nin “Ben ve arkadaşlarım, bu metni anayasanın baskısı altında okuyoruz” ifadeleri sonucu iki siyasetçiye karşı tepkiler yükseldi.

2015: İsrail askerleri, Kudüs ve Batı Şeria'daki Beytüllahim'in güneyinde Yahuda Dağları'ndaki Gush Etzion bölgesinde Sarwat El Şarawi isimli 72 yaşındaki Filistinli kadın "eylemde bulunacağı" iddiasıyla katledildi. Arabasıyla benzin istasyonuna giren Sarwat'a ateş açan askerler, istasyonda çalışan iki genci de yaraladı. Sarwat hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

2015: Diyarbakır’da Lice Belediyesi, kadınların yerel yönetimlerde söz ve karar süreçlerine doğrudan ve etkin bir şekilde katılımını sağlamak amacıyla Kadın Meclisi'ni kurdu. 

2015: Almanya’nın köklü yayın kuruluşlarından 1952 yılında kurulan Bild’in yayın yönetmeni değişti. 2001’den beri görevi yürüten Kai Diekmann'ın yerine, Tanit Koch getirildi. Tanit, aynı zamanda gazetenin tarihinde ilk kadın yayın yönetmeni. Tanit, daha önce Bild’in Hamburg bürosunu yönetmişti. 

2017: Mersin Barosu tarafından 2018 yılı için hazırlanan turkuaz ajandalar erkek avukatlara, pembe ajandalar ise kadın avukatlara dağıtıldı. Ajanda renklerinin farklı olması üzerine durumu "cinsiyetçilik" olarak değerlendiren kadın avukatların tepkisi gecikmedi. Kadınlar, ajandaları baro başkanına iade ederken, ajandaların hazırlanmadan önce kendilerine danışılması halinde bu tür sorunların yaşanmayacağını söyledi.

2017: Kuzey İrlanda'da, hamile kadınların sağlığı tehlike altında olmadığı sürece, kürtaj yaptırması yasaktı. Bu yüzden birçok kadın kürtaj yaptırmak için İngiltere'ye gidip yüksek meblağda ücret ödüyordu. İskoçya hükümeti pazartesi günü yürürlüğe koyduğu yeni uygulamayla, Kuzey İrlanda'dan gelen kadınlara ücretsiz kürtaj ve ulaşım kolaylığı sağlayacağını açıkladı. Uygulama kadınlar tarafından olumlu tepkiler aldı.