Urfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Oylum (Perepere Jêr) Mahallesi Dolaş mezrasında yaşayan Gülendan (65) ile Mehmet Adil Akbaş (69) çiftinin oğulları Suphi Akbaş, 6 yıldır cezaevinde tutuluyor. Daha önce servis şoförlüğü yapan Suphi Akbaş, 2016 yılında “örgüt üyeliği”, “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma” iddiasıyla yargılandığı dava dosyasında hakkında müebbet hapis cezası verilerek, Giresun L Tipi Kapalı Cezaevi’nde konuldu.

21 GÜN İŞKENCE GÖRDÜ

Tanık beyanları gerekçesiyle oğlunun gözaltına alına alındığını anlatan baba Mehmet Adil Akbaş (69), oğlunun 21 gün boyunca ağır işkencelere maruz kaldığını söyledi. Baba Akbaş, oğlunun yaşadığı bu zulüm için “O kadar çok işkence yapmışlardı ki üstündeki elbiselerin hepsi kan içinde kalmıştı. Elbise götürüyorduk, içeriye almıyorlardı. Oğlumun bir suçu yoktu. 6 yıldır boşu boşuna cezaevinde tutuluyor. Bu adalet mi?” diye sordu.

TEK BAŞINA 

5 yıldır cezaevi görüşüne gidemediklerini paylaşan baba, yine oğlunun eşi ve 5 çocuğunun da 3 yıldır babalarını görmediğini aktardı. Baba Akbaş, “Tutuklanan oğlumun 5 çocuğu var. Hepimiz benim aldığım maaş ile geçinmeye çalışıyoruz. Gidip göremediğim oğlumla sadece haftada 20 dakika telefon görüşmesi yapabiliyoruz” dedi. 

Anne Gülendan Akbaş (65) ise oğlunun büyük bir zulme maruz kalarak cezaevine konulduğunu ifade etti.

ÇOCUKLARINI GÖRMEK İSTİYOR

Yıllardır kendisini görmeye gidemedikleri oğlunun, eşi ve çocuklarını görmeyi çok istediğini paylaşan anne, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Ama imkânımız yok gidelim. Kaç defa yakın cezaevlerine getirilmesini talep ettik ama kabul edilmedi. Sadece bir gidiş-gelişimizde 4 bin lira gidiyor. O kadar paramız yok her zaman gidelim. Oğlum beş yıldır cezaevinde. Bunca yıldır beyaz hiçbir elbise giymedim, oğlum için karalar bağladım. Oğlumu görmek istiyorum. Bize yakın bir yere getirsinler. Çocukları var, gidip babalarını göremiyorlar. Burada olsa biz de her hafta gidip görürüz.” 

MA / Barış Polat