Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde 5 çocuğu tutuklu olan Ahmet Ertunç (58) yaşamını yitirdi. Baba Ertunç, dün geçirdiği kalp krizi sonucu Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ertunç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ertunç’un cenazesi yakınları ve sevenleri tarafından kent merkezindeki Yenimahalle Mahallesi'nde bulunan aile kabristanında defnedildi. 

5 ÇOCUĞU CEZAEVİNDE

Hakkari'de ikamet eden Ahmet Ertunç’un toplamda 81 yıl hapis cezası alan 5 çocuğu Tekirdağ, Diyarbakır ve Van cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Oğlu Fırat Diyarbakır T Tipi Cezaevi'nde, Murat ve Recep Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde, Ali ile Ferhat ise Van F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. 

YAŞADIKLARINI ANLATMIŞTI

Ertunç, kısa bir süre önce Mezopotamya Ajansı’na (MA) yaptığı açıklamada çocuklarının durumuna dikkati çekerek, şunları söylemişti: “Murat ve Recep'i Tekirdağ F Tipi cezaevine götürmüşler. Ekonomik durumumuz iyi olmadığı için onları yılda bir kere bile ziyaret edemiyoruz. Ferhat'ı Diyarbakır T Tipi’ne götürmüşler. Diğer 2’si ise Van'da. Şimdi hangisine yetişip, ziyarete gidebilirim ki? Burada devletin bunu yapmasının tek sebebi oğullarımla birlikte beni ve annelerini de onlara ulaşma yollarını tıkatarak cezalandırmadır. Murat ve Recep yeğenlerini dahi hiç görmediler. Kaç defa götürmemi istediler ama çok uzun bir mesafe olduğu için gelinimi ve torunumu götüremedim. Ben emekli maaşımla hem geçinmeye hem de cezaevindeki çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Aldığım emekli maaşımdan kirayı çıkarınca elimde kalan 950 TL'yi eve harcıyorum. Her ay ancak bir çocuğuma para gönderebiliyorum. Onların acil bir ihtiyaçları olduğu zaman evdeki giderlerden kısıp, gönderiyorum. Çok zorlanmamıza rağmen dik durmaya devam edeceğiz. Benim evlatlarım yanlış bir şey yapmadılar. Aile olarak sonsuza kadar onların yanındayız."