Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Görgü Cami Mahallesi eski cezaevi karşısında bulunan tek katlı evde yıllardır yalnız yaşayan ve kimsesi bulunmayan 70 yaşındaki Ramazan Nazlı’nın birkaç gündür evden çıkmaması üzerine komşuları şüphelenerek polisi aradı. İhbar üzerine belirtilen adrese gelen polis, itfaiye ekiplerinin yardımı ile kapıyı açarak eve girdiklerinde Nazlı’yı yatağında hareketsiz halde bulunca sağlık görevlilerine haber verdi.

Nazlı’nın vefat ettiğinin belirlenmesi üzerine evde yapılan incelemenin ardından cenaze, otopsi yapılmak üzere Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Ramazan Nazlı’nın, donarak öldüğü düşünülüyor.

BAKAN 4 GÜN SONRA GİTTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektriğin kesik olduğu Isparta'yı 4 gün sonra dün ziyaret etti. Dönmez, arızalara müdahale eden ekiplerin 5-6 kat artırıldığını söyledi.

'BİRÇOK MAHALLE VE İLÇE HALA KARANLIKTA'

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Gerçek Gündem'e yaptığı açıklamada, "Dün Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Isparta’ya geldi. O geldikten sonra bir süre elektrik verildiğini gördük. Fakat şöyle bir sıkıntı var nakil hatları koptuğu için onlar onarılamadan jeneratör bile getirseniz enerji veremiyorsunuz. Birçok mahalle, ilçe karanlıkta kaldı. İlçelere bağlı köylerde de aynı sıkıntılar var. Nakil hatları onarılmadan Isparta’ya elektriğin tamamen gelmesi mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı.

'KRİZ MASASI BİLGİ VERMİYOR'

Halıcı, "Kriz masası net bilgi vermiyor. Vatandaş buna itiraz ediyor. Buna dair bir öngörünüz yok mu? Hiçbir net açıklama yapılmıyor. Kriz masası hem geç kuruldu hem de düzgün çalışamıyor. Yollar da hala kapalı. Belediye yolları hala açamadı. Mahalle aralarına girilemedi, ilçelerden köylere giden yollarda sıkıntı var." dedi.