Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği listeyle Diyarbakır’ın merkez Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen İbrahim Çiçek ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Necati Pirinççioğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi. 

Bunun üzerine HDP Yerel Yönetimler Merkezi Kurulu, mazbataları verilmeyen Yenişehir ve Kayapınar belediyelerinin yeni eşbaşkanlarını belirlemek üzere Diyarbakır İl Örgütü ile birlikte temayül çalışması yaptı. Yapılan çalışma neticesinde her iki belediyenin meclis grubuyla birlikte yeni eşbaşkanların belirlenmesi için toplantı gerçekleştirildi. 

Yapılan toplantı sonucunda partinin Belediye Meclislerinde yer alan Mehmet Deviren Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı, Davut Keser ise Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı olarak belirlendi. 

SAVUR VE KIZILTEPE EŞ BAŞKANLARI BELLİ OLDU

Öte yandan,Mardin’in Savur ve Kızıltepe belediyelerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) listelerinden 31 Mart yerel seçimlerinde eşbaşkan olarak seçilen Yasin Kalkan ve Salih Kuday Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. HDP yaptığı ön eğilim yoklamasıyla Kızıltepe ve Savur Belediyelerinin yeni eşbaşkanlarını belirledi.

Buna göre Kızıltepe’de Zeyni İpek, mazbatası verilmeyen Salih Kuday’ın yerine Nilüfer Elik Yılmaz ile birlikte eşbaşkanlık görevlerini yürütecek. 

Savur Belediyesinde ise, mazbatası verilmeyen Yasin Kalkan’ın yerine Mahsun Denktaş Belediye Eşbaşkanı olarak belirlendi. Savur Belediyesinde Denktaş, Gülistan Öncü ile birlikte eşbaşkanlık görevini yürütecek.(Mezopotamya Ajansı)