İstanbul’da bulunan 3'üncü Havalimanı ana yüklenici firması İGA bünyesinde faaliyet gösteren DSG’de çalışan 100’e yakın inşaat işçisi 3 aydır maaşlarını alamadıkları için 22 Ekim’de iş bırakma eylemi başlattı. Firma yetkilileri ile işçiler bir gün sonra bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede firma yetkilileri işçilerin maaşlarını Cuma günü yatıracaklarını söyledi.  

Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ-SEN) alınan bilgilere göre, dün yatırılması gereken ücretler yatırılmadı. İYİ-SEN ve işçiler bugün bu duruma ilişkin yol haritasını belirleyecek.

‘SUÇ İŞLİYORLAR’ 

İşçilerin ücretlerinin yatırılmamasına ilişkin kısa bir açıklama yapan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, “İGA başta olmak üzere altındaki taşeron firmalar, işçilerin alın terini ödemeyerek, büyük bir suç işliyorlar. İşçi arkadaşlarımız eylemleriyle tepki gösterdiklerinde, hemen uzlaşmaya çalışıyorlar. Bu sorunu çözeceklerine dair söz vermelerine rağmen, sözlerinde durmuyorlar” dedi. 

YOL HARİTASI BELİRYECEKLER 

Yapılan görüşmede işçilerle birlikte Cuma gününe kadar bekleme kararı aldıklarını ifade eden Öztutan, “Ancak herhangi bir ödeme gerçekleştirilemedi. Aslında patronların ikiyüzlü tutumu devam ediyor. İnşaat işçilerini sömürecek bir nesne olarak görüyorlar. Biz bu noktadan sonra işçi arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını, birikmiş ücretlerini almak için kararlarımız olacaktır. Bugün de işçi arkadaşlarımızla bir görüşme gerçekleştireceğiz. Onlarla birlikte yol haritamızı belirleyeceğiz” diye konuştu.(MA)