Yunan şirketi olan Miray lnternational’a bağlı Venizelos adlı tekerlekli araç taşımacılığında kullanılan Ro-ro gemisinin Ege açıklarında mahsur kaldığı belirtildi. Çeşme Ulusoy Limanın’dan 9 Mart’ta İspanya’ya yük ve yolcu taşımak üzere yola çıkan gemi, koronavirüs salgını şüphesiyle İspanya’da hiçbir limana kabul edilmedi.  17 Mart’ta Türkiye doğru dönen gemi yolda hiçbir limana kabul edilmedi. Aralarında mürettabatın da bulunduğu 360 kişiyi taşıyan gemi anda Yunanistan limanı olan Pire açıklarında mahsur kaldı. 

KONSOLOS BEKLEYİN DEDİ

Mezopotamya Ajansı'na ulaşan ve geminin içinde bulunan ve güvenlik gerekçesiyle adını vermeyen bir şirket çalışanı, “Bize gittiğimiz hiçbir limanda virüs testi yapılmadı. Gemide doktor yok. Hemşirenin söylediğine göre ateş ölçer bile çalışmıyor. İçme suyu içilemeyecek durumda. Ücretlerimiz kesildi. Firma ve görüştüğümüz Yunan konsolosu bize ‘Elimizden bir şey gelmiyor. Beklemek zorundayız’ diyor. Ama ne kadar bekleyeceğimizi, ne yapacağımız söylemiyorlar” dedi. 

Gemide yiyecek, içecek ve internetin parayla kendilerine verildiği belirten işçi, ne firmanın ne de konsolosluğun kendilerine gıda ve temiz su göndermediğini ifade etti. 

BİR ODADA 3 KİŞİ KALIYOR

Gemide boş odaların olmasına rağmen küçük bir odada üç kişi kaldıklarını belirten işçi, “Gemide 360 kişi var. Türkiye, Ukranya, Özbekistan, Kırgızistan, Küba, Endenozya ve Yunanistan’dan insanlar var. Şu an hasta olan yok. Ama hastalanan olursa bakacak doktor da yok. Gemide gençler yoğunlukta olsa da 40 yaş üstü olanlar da var. Tam sayısını bilmiyorum ama kadın yolcu da çok var” diye konuştu. 

‘TEK İSTEĞİMİZ AİLELERİMİZE KAVUŞMAK’

Gemideki insanların koronavirüsü kapmalarından korktuklarını ifade eden işçi, son olarak şunları söyledi: "Burada mahsur kaldık. Tek isteğimiz ailelerimize kavuşmak.”(İzmir/MA)