İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde hakkında koruma kararı bulunan 16 yaşındaki Beyza Doğan 35 kez şikayetçi olduğu Selim Tekin isimli erkek tarafından katledildi. Edinilen bilgilere göre olay 6 Ağustos Cumartesi günü Bahçelievler, Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşandı. Selim Tekin isimli erkek Beyza Doğan’ın yaşamış olduğu evine gelerek zorla içeri girdi. Tekin, daha sonra Beyza Doğan’ı ateşli silah ile vurduktan sonra kendi yaşamına son vermek istedi. O esnada evde bulunan Beyza Doğan’ın kardeşi “Kardeşimi kurtarın” diye bağırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi altına alındı. Ancak 16 yaşındaki Beyza Doğan, 2 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 

Doğan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin ardından defnedilmek üzere memleketi Urfa’ya götürülecek.

SİLAHLA TEHDİT 

Beyza Doğan’ı ve ailesini ölümle tehdit eden Selim Tekin için ailenin koruma kararı aldırdığı öğrenilirken, Doğan’ın teyzesi Zerife Doğan, “Anne ve babası şikayetçi olmuştu. 2 yıldır bu dava sürüyor. Defalarca savcılığa mahkemeye çıkıldı. Bütün deliller vardı ama hiçbir şey yapmadılar. Sürekli tehdit ediyordu” diye belirtti. 

TUTUKLANMAYINCA KATLETTİ  

“Koruma kararı sınırsızdı ve Eylül’de mahkemesi vardı” diyen teyze Doğan, “Defalarca Beyza’yı kaçırdı. Annesi babası defalarca gidip şikayetçi oldu. Beyza 13 yaşında 16 yaşına kadar bunları yaşadı. Beyza sürekli öldürüleceğini söyle ama onu kimse duymadı. O daha çocuktu. Bu adam niye tutuklanmadı? Kızı kaçırdı 3-4 defa. Polis benim ablama bağırıyordu evrak istedi diye. Bu şekilde olur mu? Koruma kararı aldılar. 1 ay içerisinde geldi kızı vurdu” dedi.

35 ŞİKAYETE RAĞMEN KORUNMADI 

Baba Cuma Doğan ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Kızı Bağcılar Meydanı’na çağırdı ve orada kaçırdı. Benim şu anda adliyede bu şahıs hakkında 35 şikayet dosyam var. Kızımı beş kere kaçırdı. Olay olmadan önce benim evime gelip tekmeyle saldırdı, kapımı tekmeledi. Daha sonra ben savcıya gittim şikayette bulundum savcı koruma kararı çıkardı” ifadelerini kullandı.