Dersim’de son günlerde sosyal medyadan paylaşılan ve halk arasında sıkça konuşulan 3 uzman çavuşun bir kadına tecavüz ettiği iddialarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yaklaşık 1 ay önce bir uzman çavuş, 20’li yaşlarda olan genç bir kadını evine çağırdı ve evde bulunan 2 uzman çavuşla birlikte kadına tecavüz etti. Tecavüze maruz kalan kadının daha sonra fiziki şiddete maruz kaldığı ve sokağa atıldığı ileri sürüldü. 

DERSİM’E GETİRİLDİ

Olayın duyulmaması için tecavüze maruz kalan kadın, ilk olarak Elazığ’da bir hastaneye kaldırıldı. Bazı yurttaşların olayla ilgili araştırma yapması sonucunda genç kadının birkaç gün önce Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirildiği belirtildi. 

KAYITLARA GEÇMEDİ

Ancak Dersim’e getirilen kadının hastane kayıtlarına adının geçmediği, yatırılması gereken bölüm yerine başka bir serviste tedavi edildiği iddia edildi. Tecavüz vakasının açığa çıkmaması için kadının Tunceli Devlet Hastanesi’nin 2’nci katında bulunan dâhiliye A-326 nolu odada tutulduğu, bu odanın kapısına ise “Ziyaretçi yasaktır” yazısı asılarak, kimsenin içeriye girmesine izin verilmediği belirtildi.

ODAYA KİMSE ALINMADI 

Temizlik görevlisinin dahi içeriye alınmadığı odada, ışıkların açık olduğu ancak kimsenin girip çıkmadığı, hiçbir şekilde tek bir sesin duyulmadığı, yine kapının kilitli olduğu kaydedildi. Odanın güvenliği ve kadının sağlığıyla türbanlı bir kadının ilgilendiği belirtilirken, 30-35 yaşlarında olduğu tahmin edilen 2 erkeğin de odaya girdiği aktarıldı. 

OLAYI TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÇÖZDÜ

Yerel kaynaklar, olayın nasıl açığa çıktığına dair şu bilgileri verdi: “Hastanede çalışan bir temizlik görevlisi o odanın önünden geçiyor. Odayı temizlemeye yelteniyor. Fakat odanın kilitli olduğunu görüp merak ediyor. Araştırıyor ve odadaki kişinin tecavüz edilen kadın olduğunu öğreniyor.”

HASTANEDE POLİS SAYISI ARTTI

Bunun yanı sıra Tunceli Devlet Hastanesi’ndeki sivil polis sayısında ciddi bir artış olduğu, bu durum olayın kamuoyuna yansımasının engellenmesi olarak değerlendirdi.

İL DIŞINA GÖNDERİLDİ

Tunceli Devlet Hastanesi’nde tutulan kadının, dün taburcu edilerek il dışına gönderildiği belirtildi. Taburcu edilen kadının annesinin de 3 erkekle birlikte hastaneden çıktığı kaydedildi. 

HASTANE MÜDÜRÜNÜN OĞLU!

Hastane çalışanları, sır gibi gizlenen kadının tutulduğu odanın neden gizemli olduğuna dair sorulan sorulara ise kapısı kapalı tutulan odada hastane müdürünün 13 yaşındaki oğlunun üst solunum enfeksiyon nedeniyle tutulduğunu ileri sürdü. Ancak bütün bu bilgiler dikkat çekerken, odada yattığı ileri sürülen hastane müdürünün çocuğunun da dün taburcu edildiği bilgisi dikkat çekti. 

VALİ YARDIMCISI: OLAY DOĞRU DEĞİL

Yine kentteki etkinlik yasağına dair Tunceli Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya ile dün görüşen kentteki kurum temsilcilerinin, konuyu gündeme getirdiği ve Yosunkaya’nın da olayın doğru olmadığını ileri sürdüğü, isteyen kişinin hastanelere durumu sorup savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini önerdiği kaydedildi.  

ASKER, POLİS VE UZMANLARA YASAK

Yine alınan bilgilere göre, akşam saat 19.00’dan sonra bekar asker, polis ve uzman çavuşların sokağa çıkmasına yasak getirildiği belirtildi.

MA / Semra Turan