Ankara’nın farklı semtlerinde oturan 3 üniversite öğrencisi A.B.A, S.B. ve U.B. benzer saatlerde, evlerinin önünde GBT yapılacağı gerekçe gösterilerek durdurulmuş ardından zorla sivil araçlara bindirilerek birkaç saat boyunca bu araçların içinde tehdit ve darp edilmişti. Kaçırılan öğrencilerin yakınlarının bildirimde bulunması üzerine avukatlar çeşitli kolluk birimlerine ve Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak müvekkillerinin akıbetini öğrenmeye çalışmış, ancak herhangi bir yanıt alamamıştı.

Birkaç saat sonra da öğrenciler Ankara’nın farklı ilçelerinde ıssız bölgelerde darp edilmiş, hakaret ve tehdide uğramış bir şekilde bırakılmıştı.

‘Araç kilitlendi, ters kelepçe yapıldı’

Kapıların kilitlenmesi nedeniyle araçtan inemeyen ve ters kelepçe yapılan S.B. ifadesinde şunları anlattı: “Aracı kullanan şoför bana hitaben ‘Boğaziçi olaylarına katılmayacaksın, senin evini, adresini her şeyini biliyoruz. Okuluna devam et, okumana bak, eylemlerde seni görmeyeceğiz diyerek tehdit ettiler. Devlete itaat etmeyi öğreneceksin, bak şimdi seni aldık’ diyerek tehditlerde bulundular. Ben iletişim kurmamaya çalıştım. Dışarıya bakmaya devam ettim. Bu arada şoför, eylemde konuşmaya benzemiyor değil mi burada konuşamıyorsun diye bana söylemde bulundu.”

Uzun süre araçla gezdirildikten sonra polis tarafından zorla araca bindirildiği bölgeye oldukça uzak bir bölge olan Törekent/Sincan’da bırakılan S.B. bindirildiği aracın plakasının 06 YTZ 018 olduğunu tespit etti. Söz konusu aracın 2019 yılında bir ÖDP üyesinin benzer şekilde kaçırılması olayına karıştığı öğrenildi.

Jinnews Haber Ajansı