AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart tarihinde Urfa Adliyesi önünde başlattığı “Adalet Nöbeti” 182’nci gününe ulaştı. 

Bu sabah erken saatlerde adliye binası önüne gelen aile, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda bugünkü nöbetlerine başladı. Anne ve oğlunun elinde yine  üzerinde “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizler yer aldı. 

Adliye önünde MA’ya konuşan Ferit Şenyaşar, “Adalet Bakanı’nın deyimiyle 182 gündür ‘Adalet kapısında’ bekliyoruz. Buradan avukatlar, vatandaşlar önümüzden geçiyor. Herkes adaletsizliğe şahit oluyor. İnsanların artık acıyarak bize bakmasını istemiyoruz. Biz de herkes gibi normal hayatımıza dönmek istiyoruz. Adli yıl açılışında Adalet Bakanı konuşmalar yapıyor, adaletten bahsediyor. Ziya Paşa’nın bir sözü var: ‘Kişinin işi aynasıdır, sözüne bakılmaz.’ Mesajlar yayınlayarak adalet sağlanmaz. Bütün dünya bu adaletsizliği izliyor. Burada yüreği yanan bir anne var. İstediği tek şey; adalet sağlansın. Bu adaleti sağlayamıyorsanız istifa edin, adalet ile ilgili mesajlar yayımlamayın” diye seslendi.

'NASIL ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE BAKABİLİYORSUNUZ?'

Adalet Nöbeti’ne Mart ayında başladıklarını hatırlatan Şenyaşar, sözlerine şöyle devam etti: “3 mevsim değişti. Biz başlarken bu kadar uzun süreceğini öngörmedik. Ortada bir katliam var. Devlet hastanesinde katliam yapıldı, ancak içinde bir milletvekili ve akrabaları olduğu için kimse dosyayı açamıyor. Cumhuriyet Başsavcısı'na sesleniyorum: Bu anneye bu zulmü çektirirken nasıl çocuklarınızın yüzüne bakabiliyorsunuz? Adalet bir an önce sağlansın, sağlayamıyorsanız biran önce istifa edin.” 

Aile, sanal medya hesabından, Adalet Bakanlığı ve Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri'nin hesaplarını etiketleyerek, "Adliyenin kapısında bu anne 182 gündür  bekliyor. Bu zulmü herkes görüyor. Niye kimse bu zulme dur diyemiyor. Ey cumhuriyet savcıları; üstünler merhamet ve adaletle hükmetmenize izin vermiyorsa istifa edin" mesajı paylaştı.