Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan kalbi yüzde 25 çalışan ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, Osmaniye İnfaz Hakimliği'ne infazın ertelenmesi için yapılan başvuruya henüz bir yanıt verilmedi. 25 Mart'ta kalp krizi ve beyin kanaması geçiren Kaya, 3 kez yoğun bakıma alınıp, "Durumu iyi" denilerek yoğun bakımdan çıkarıldı ve tedavisi tamamlanmadan cezaevine geri gönderildi. 

3 KEZ YOĞUN BAKIMA ALINDI

Kaya, 42 gün içinde 3 kez yoğun bakıma alınırken, göğüs ve karın ağrısıyla 14 kez Osmaniye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılıp, tekrardan cezaevine getirildi. Kaya, 42 gün çoğunu hastane ve revirde geçirdi. Kaya, geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması nedeniyle kısmı felç ile konuşma bozukluğu yaşıyor. Kaya'nın kızı Dilan Kaya, Osmaniye İnfaz Hakimliği'nin bir an önce infaz ertelenmesi kararı verip, babasının serbest bırakılmasını istedi.

AĞRI KESİCİ YAPIP GÖNDERİYORLAR

Babasının Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nin revirinde kaldığını aktaran Kaya, babasının bilincinin yerinde olmadığını, kendisine yardımcı olması için koğuş arkadaşının yanında kaldığını dile getirdi. Babasının karın ve göğüs ağrısıyla her gün Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tekrardan cezaevine getirildiğini kaydeden Kaya, "Koronavirüsten ötürü babamın hastaneye yatışı yapılmıyor. Sürekli olarak fenalaşıyor. Hastanede ağrı kesici verilip, tahlili yapılarak tekrardan cezaevine getiriliyor. Babam 3 kez yoğun bakıma alındı, 14 kez de acile kaldırıldı" dedi.

'BABAMIN YERİ EVİDİR'

Osmaniye İnfaz Hakimliği'ne infaz ertelemesi talebiyle başvurduklarını ancak herhangi bir kanıt kendilerine verilmediğini belirten Kaya, "Babamın yeri ne cezaevi ne de hastanededir; yeri evidir. Tek başına hayatını idame edemiyor. Telefonla konuştuğumuz kendini ifade edemiyor. Görüş yasağı olması nedeniyle kendisini göremedik. Kendisiyle telefonla konuştuğumuzda 'iyim' diyor ama 2 saat sonra hastaneye kaldırılıyor. Babama bir şey olursa; bunun hesabını kim verecek. Babam gün ve gün ölüme sürükleniyor. Çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Her an kötü bir haber alacağız diye psikolojimiz bozuldu. Bir an önce babamın serbest bırakılmasını istiyoruz."