Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, oğlunu gözaltına alan polisler tarafından 3 dişi ve kolu kırılan Kevser Demir (55), Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden aldığı darp raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, polis şiddetinin gerçeği yansıtmadığı, gözaltı sırasında aile fertlerinin polise "mukavemet ettiği" ve "görevli polislere şiddet uyguladığı" iddialarına yer verildi. Valilik açıklamasına tepki gösteren Demir, iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.  

OLAY GÜNÜ YAŞANANLAR 

Olayın 18 Mayıs günü yaşandığını anımsatan Demir, o gün yaşananları şöyle anlattı: "Binanın alt katından sesler geldi. Sonra baktım oğlumun sesi; 'Anne kurtar beni öldürdüler' diye. Bir polis çocuğumun boynunu tutmuş, diğeri sırtına çıkmış, öbürü de kelepçelemiş. Ben de 'suçu varsa götürün ama dövmeyin' dedim. Öyle dememle birlikte polislerden biri saçımdan tutarak beni binanın içine sürükledi. Binanın içinde tekme ve tokat attı. Koluma vurduğu gibi bayıldım, 3 dişim kırılmış ve kolum kırılmış şekilde uyandım. Uyanınca kızım beni yukarı çıkardı, fakat polis yine peşimizden gelip ağıza alınmayacak küfürler etti. Üstüne kızımı da dövdü. Sonra merdivende çıkarken arkamdan gelip 'ben boksörcüyüm' diyerek, göğsüme vurdu. O sırada kızım 155' i de aradı hepsinin kayıtları var elimizde."

DARP SONRASI TEHDİT

24 Mayıs'ta kendisini darp eden polis tarafından tekrar tehdit edildiklerini aktaran Demir, "Beni döven polis mahalleye gelip 'eroinciler' diye bağırıyor ve 'sizden üç kişi daha götüreceğim' diyerek tehdit ediyor. Onun beni dövmeye ve rencide etmeye hakkı yok" dedi. Demir, valilik açıklamasına da değinerek, "Polislere müdahale etmedim. Polisler yalan atıyor. Bir anneye bu yapılmaz. Kolumu ve dişimi de mi ben kırdım? Boynumun arkasını da mı ben yaraladım?" diye sordu. 

CİMER BAŞVURUSU

Hastane raporu olduğunu ifade eden Demir, "Benim kolum ve dişim kırılmasına rağmen polis benim onu ısırdığımı söylüyor. Eğer ben onu ısırdıysam adli tıp var, oraya gitsin ve çıkarsa ben cezamı çekerim. Kesinlikle öyle bir şey yok, kendilerini kurtarmak için yapıyorlar" diye konuştu. CİMER ve İçişleri Bakanlığı’na başvurduğunu ve halen bir dönüş olmadığını da söyleyen Demir, "Bu davayı bırakmam. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğim. O polisten şikayetçiyim" diye kaydetti.