Manisa Akhisar Cezaevi'nde 28 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Sevinç, yaşamını yitirdi. 3 Nisan gecesi saat 03.00 sıralarında kaldığı tek odalı koğuşta gardiyanlar tarafından baygın bir şekilde bulunduğu öne sürülen ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevinç, burada beyin kanaması geçirdiği gerekçesiyle ameliyat edildi.

OTOPSİ YAPILACAK

Günlerdir hastane önünde bekleyen aileye saat 11.00'de askerler tarafından yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Sevinç’in cenazesi, otopsiye gönderilmek için morga kaldırıldı.

‘HÜCREYE ATIP ÖLDÜRDÜLER’

Ajansımıza bilgi veren Mehmet Sevinç’in kızı Berivan Sevinç, “Babamı tek kişilik hücreye atıp orada öldürdüler. Bize de hiçbir bilgi verilmiyor. Neden öldüğünü, başına ne geldiğini bilmiyoruz. Ölüm haberini bile doktorlar değil, askerler bize verdi” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Sevinç’e (63), 1992 yılında Batman’da gözaltına alındıktan sonra siyasi gerekçelerle müebbet hapis cezası verildi. Sırasıyla Batman, Siirt, Antep, Trabzon, Kandıra cezaevlerinde kalan Sevinç, son olarak 2018 yılında Akhisar Cezaevine gönderildi. Sevinç, ailesiyle pandemi gerekçesiyle 2 senedir görüşemiyor. Tahliye olmasına 1 buçuk yıl kalan Sevinç’in 3 çocuğu ve eşi Kocaeli’nde yaşıyor.

ÇELİŞKİLİ SÖYLEMLER

Yüksek tansiyon hastalığı bulunan Sevinç, son olarak 1 Nisan günü Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde göğüs hastalıkları bölümünde muayene olmaya gitti. Hastane dönüşü karantina odasına alınan Sevinç, gardiyanların iddiasına göre, 3 Nisan günü ranzasında baygın şekilde bulundu. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevinç'in ameliyatı yapıldı. Daha sonra ailesine haber verilerek yoğun bakımda olduğu söylendi. Fakat aile üyeleri Mehmet Sevinç’in gardiyanların iddia ettiği gibi kahvaltı saatinde değil, gece 3.50’de hastaneye giriş yaptığını öğrendi. Durumun çelişkili olduğunu belirten aile üyeleri, olayın aydınlatılması için milletvekillerine, avukatlara ve son olarak da İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’ne başvuruda bulundu.