Akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir aya yakın bir süredir hastanelerde yatak bulamadığı için isyan eden Aslı Özkısırlar durumunun ağırlaşması üzerine Çarşamba günü hastaneye kaldırıldı. Özkısırlar, bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Yaşadığı süreç boyunca sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösteren Özkısırlar, son olarak "Araya 4747473829 kişiyi sokup hastanede yatak ayarlamaya çalıştık. Sabah başhekim yardımcısı çağırdı. Lütfen şans dua ne varsa gönderin" demişti.

Tele1 kanalına konuşan Özkısırlar’ın ailesi şunları söyledi:"Bozyaka Araştırma Hastanesi'nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı."

Özkısırlar'ın arkadaşı İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyesi Erkan Erten ise "3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi" dedi.

Özkısırlar, Altındağ'da bulunan Kokluca Mezarlığı'na defnedilecek.