Mardin'deki Ömeryan bölgesinde 11 Haziran'da başlayan ve rüzgarın etkisiyle Artuklu'nun Ahmetli (Qesra Ahmedê), Yardere (Qurdîsê) ve Dara, Nusaybin’in Xerabê Bava, Büyükkardeş (Cinata Miho) ve Küçükkardeş (Cinata Hiso) ile Ömerli'nin Duygulu (Yestê) ve Kömürlü (Rişvanê) mahalle kırsallarına sıçrayan orman yangını söndü. Mahalle sakinlerinin müdahalesi ile yerleşim alanlarına sıçraması engellenen yangın, kırsal alanlarda yüzlerce dönümlük alanı küle çevirdi. Rüzgarın durması ile birlikte etkisini yitiren yangın, öğlen saatlerinde söndü. Yangından kaynaklı en az 200 dönümlük bir alanın kül olduğu tahmin ediliyor.  

HELİKOPTERLİ MÜDAHALE OLMADI

Bölge sakinlerinden Mehmet Nuri İpek, bölgeye gelen itfaiye araçlarının yol olmaması nedeniyle yangına müdahale edemediklerini söyledi. Bölgeye müdahale etmenin tek yolunun helikopter ile olabileceğine dikkati çeken İpek, bölgede helikopter ile müdahale edilmemesi nedeniyle yangının uzun süre devam ettiğine dikkat çekti. Geniş bir alanın yangından zarar gördüğünü dile getiren İpek, ellerinden bir şey gelmediğini ekledi.

YETKİLİLER HALEN DEĞERLENDİRİYOR!

Mezopotamya Ajansı'ın Konuya dair telefon ile ulaştığı Mardin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yangına havadan müdahale edebilecekleri helikopterleri olmadığını, ancak Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden helikopter istenmesi durumunda havadan müdahalenin yapılabileceğini söyledi. Havadan müdahalenin 11 Haziran’dan bu yana yapılmadığını hatırlattığımız yetkililer, bölgede bulunan karakol komutanları ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin durumu değerlendirdiğini söylemekle yetindi.(Mardin/MA)