Ankara’nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren (Sema Esen) Aleyna Çakır’ın baş şüphelisi Ümitcan Uygun tarafından canlı yayında şiddete maruz kalmasına yönelik “tehdit ve konut dokunulmazlığını ihlal” yönünden açılan davanın 6’ncı duruşması Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.Duruşmaya, Çakır’ın aile ve avukatlarının yanı sıra çok sayıda kişi katılırken fail Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’yu katletmekten tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses be Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Uygun’un avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu. 

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada mahkeme başkanı, Çakır’ı canlı yayında şiddete maruz bırakan Uygun’un o anları dijital medyada canlı yayınlamasıyla ilgili, "Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava dosyasın mevcut dosya ile birleştirilmesine karar verdi. 

Birleştirilen davalara dair iddianamenin tebliğ edilmesinin ardından Uygun’dan savunma alınacağına karar veren mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 28 Ocak’a erteledi. 

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır (Sema Esen) Ankara’nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020 tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Çakır’ın baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, Çakır yaşamını yitirmeden önce sanal medyada yaptığı canlı yayında Çakır’a şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Gösterilen tepkiler üzerine konu hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ardından Uygun hakkında “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan dava açtı. Çakır’ın şüpheli ölümüne dair hakkında herhangi bir dava açılmayan Uygun, bu davadan da tutuksuz yargılanırken, Esra Hankulu’yu katletmekten tutuklu.