Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, Ekim ve Kasım aylarında yapılan 14 anketin ortalama oy oranlarına göre muhtemel meclis sandalye dağılımlarını açıkladı.

14 anketin ortalamasına göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 30,4. AKP'nin oyunda son seçime göre 12 puanlık bir düşüş olduğunu ifade eden Özkiraz, CHP'nin oyunda ise son seçime göre yüzde 5'lik bir artış olduğunu söyledi. Anketlerin ortalamasına göre CHP'nin oy oranı yüzde 27.9. Yüzde 13 oy alacağı hesaplanan İYİ Parti'de ise son seçimlere göre 3 puanlık bir yükseliş var.

Anket sonuçlarına göre Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 42, Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 37,9 olarak hesaplandı. 

Millet İttifakı'na DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi katılırsa oy oranı yüzde 49,3'e kadar yükseliyor.

BBP'nin Cumhur İttifakı'na katıldığı senaryoda ise ittifakın oy oranı yüzde 38,4 olarak belirlendi. HDP'nin oy oranı yüzde 10 olarak saptandı.

İttifakların bu şekilde gitmesi durumunda Meclis'te muhtemel sandalye dağılımları da ortaya çıktı. Anketlere göre Millet İttifakı Meclis'te 305 sandalyeye ulaşırken Cumhur İttifakı'nın sandalye sayısı 240'ta kalacak. HDP ise 55 sandalyeye sahip olacak.

Anketlere göre Millet İttifakı'na DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi katıldığında Meclis'teki sandalye sayısı 345'e ulaşıyor. Bu senaryoda Cumhur İttifakı'na BBP katılsa bile sandalye sayısı 200'e kadar düşüyor. HDP'nin sandalye sayısı ise 55'te kalıyor.