10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen DAİŞ saldırısında yaşamını yitiren 103 kişiyi katliamın 61’inci ayında andı. Ankara Gar Meydanı’nda Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle fiziksel mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen anmada, “10 Ekim'i unutma unutturma” sloganı atıldı. Anma, yaşamını yitirenlerin anısına saat 10.04'te yapılan saygı duruşuyla başladı. 

Ailelerinin de katıldığı anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamda yaşamını yitiren Meryem Bulut’un (Meryem Ana) salgından kaynaklı 36 yaşında yaşamını yitiren oğlu Adnan Bulut’u andı. Bulut’u salgının değil annesizliğin öldürdüğünü belirten Coşgun, “Annesi olsa onu anne sevgisiyle iyileştirirdi. Bu sürecin sahipleneni olan bizler yaşadığımız sürece mücadelesini yaşatacağız. Meryem Bulut ve diğer yaşamını yitiren canları mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz. Biz kararlıyız, bu kararlığımızla kazanacağız ve barışın ne kadar anlamlı olduğunu herkese göstereceğiz” dedi.

‘KATLİAMI UNUTTURMAYACAĞIZ’

Katliamın üzerinden 61 ay geçtiğini hatırlatan Coşgun, “Geçen ay yine bu noktadaydık ve anmamızı gerçekleştirdik. Bizi engellediler ama buna rağmen kitle ile kararlı bir şekilde anma yaptık. Basit şeyler yaşamıyoruz. 5 yıl boyunca acılar çektik. Bedenen ve ruhen yaralanan ailelerin sesi olmak için buradayız. Katliamın unutulmaması için elimizden geleni yapacağız. Salgına rağmen burada olabilmek önemli” diye belirtti.

‘DAYANIŞMA ÇAĞRISI’

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve firari sanıkların yargılandığı davanın 15 Aralık’ta görüleceğini hatırlatan Coşgun, devamında şunları söyledi: “Yine mahkeme salonlarını doldurmaya devam edeceğiz. Bizimle dayanışma için de bulunan herkesi davet ediyoruz. Biliyoruz ki mücadele ettikçe kazanılır. Dayanışmayı büyütüp adalet talebimizi her fırsatta dile getireceğiz.”